תבשיל-חלומי !

שלב אחר שלב ותגיעו לתוצאה מדהימה של תבשיל בשר, אפונה ותפוחי אדמה לצד קוסקוס משובח:

לחמם שתי כפות שמן בסיר  גדול.

להוסיף:

כפית פפריקה מתוקה,

חצי כפית פפריקה חריפה.

מעט קינמון.

כף סוכר חום ולערבב כמה שניות.

להוסיף 8 שיני שום קלופים ופרוסים ולערבב שתי דקות.

  

להניח קוביות בשר ראש עגל טרי / צוואר / כתף / גולש  ומח עצם – (מוסיף טעם מטורף לתבשיל)

לסגור מכל הכיוונים עד להשחמה.

למלא מים מעל הבשר להניח כמה חתיכות של גבעולי כרפס להביא לרתיחה ואז לבשל על אש נמוכה כשעה.

     

לאחר מכן נקצוץ ונשים בקערה:

צרור כוסברה,

חצי צרור פטרוזיליה.

לחתוך 4 תפוחי אדמה לקוביות.

חמש שיני שום שלימות.

בשלב הזה נוציא מהסיר את גבעולי הכרפס

ונכניס את כל תכולת הקערה עם הירק הקצוץ שום ותפוחי האדמה.

לפזר מעל הכל קורט פלפל שחור, קורט כמון, מעט מאוד אגוז מוסקט מגורד ולהוסיף מים כדיי שכל הירק ותפוחי האדמה יכוסו.

לתת 50 דקות נוספות על אש נמוכה.

     

במקביל בסיר נפרד לבשל אפונה עד לריכוך חלקי (לעצלנים ניתן לפתוח קופסת שימורי אפונה ולסנן )

לאחר 50 הדקות שעברו מאז הכנסנו את תפוחי האדמה והירק,  להכניס את האפונה לסיר וניתן להם עוד 20 דקות להתערבב עם שאר המרכיבים.

בכל שלבי הבישול  נדאג שלא יהיה מחסור במים וגם לא שפע, שלא יתייבש התבשיל וגם שלא יהיה מרקי מידיי.

כשנכניס מזלג לתפוחי האדמה והם יהיו רכים, נדע שהתבשיל מוכן.

מומלץ להגיש עם קוסקוס שתכינו תוך רבע שעה בקלי קלות.

1/2 קג סולת

חצי כוס שמן

כפית מלח

לערבב הכל ולמיקרו לכלי זכוכית ל 4 דקות

מוציאים מוסיפים כוס מים רותחים שמוזגים מסביב לערבב ושוב למיקרו ל 4 דקות

מוציאים מוסיפים כוס מים רותחים שמוזגים מסביב לערבב ושוב למיקרו ל 4 דקות

מוציאים מוסיפים כוס מים רותחים שמוזגים מסביב ומניחים עשר דקות לנוח.

( סה”כ 3 כוסות מים רותחים ו 12 דקות מיקרו )

אחרי המנוחה של 10 דקות, להעביר במסננת פעמיים וזה מוכן

שיהיה בתאבון חברים

   C:\Users\user\Desktop\בלוג\20170622_160745.jpg C:\Users\user\Desktop\20171021_150313.jpg

2 Comments

  1. יוסי מדהים הסבר מדוייק וברור שבת שלום נראה יאמיי יאמייי

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם