תפוזים אגוזים ונהנים

עוגת תפוזים ואגוזים במרקם שלא אכלתם מעולם

1/2 2 כוסות קמח תופח

כפית אבקת אפייה

כפית סוכר ווניל

כוס וחצי סוכר

3/4 כוס שמן

כוס מיץ תפוזים (סחוט מתפוזים טריים)

גרידת תפוז

7 ביצים

קורט מלח

250 גרם אגוזי מלך טחונים גס כמו בתמונה

ומתחילים:

אני אוהב לסדר הכל מראש בכוסות  קערות וכל מה שצריך כדיי להקל על העבודה:

נתחיל עם חימום התנור על 170 מעלות וניגש להכנה:

מפרידים ביצים-  את החלמונים בקערה גדולה ואת החלבונים בקערת המיקסר.

נתחיל להקציף את החלבונים במיקסר עד לקבלת קצפת יציבה ואז נוסיף לאט לאט 3/4 כוס סוכר

ניתן  לזה כמה דקות להקציף עד שנקבל קצפת יציבה מאוד.

במקביל  עם מקצפת ידנית נקציף את החלמונים, נוסיף את הסוכר ונקציף, נוסיף אבקת אפייה, סוכר ווניל ונמשיך להקציף, נוסיף את גרידת התפוז, את השמן, מיץ תפוזים ואת הקמח ונמשיך על הזמן להקציף עם המקצפת הידנית. נוודא שהכנסנו פנימה את כל המצרכים מלבד האגוזים.

כשנקבל מרקם חלק נעצור, נקפל פנימה את קצפת החלבונים ובתנועות סיבוביות נביא לבלילה אחידה ללא גושים.

נוסיף פנימה את האגוזים וחשוב שנשמור אגוזים לפזר מעל העוגה.

כעת נרסס תבנית פיירקס 30X40 בספרי שמן וניצק פנימה את הבלילה.

נפזר מעל את האגוזים ששמרנו בצד ונכניס לתנור לשעה.

בנתיים נכין את הסירופ:

לסיר קטן נכניס:

כוס סוכר

כוס מיץ תפוזים ( כן גם פה חשוב מאוד לסחוט תפוזים ולא מיץ קנוי)

וכוס מים

נביא לרתיחה ונמשיך לבשל על אש נמוכה חצי שעה לפחות.

כעבור חצי שעה, נכבה את הגז ונכסה את הסיר.

לאחר מעט פחות משעה נכניס קיסם / שיפוד עץ / צ’ופ סטיק נוודא שיוצא יבש אז נדע שעוגה מוכנה.

נוציא מהתנור, נמזוג את כל הסירופ מעל באופן שווה שלא יישארו חלקים בעוגה שלא קיבלו סירופ. נכסה וכעבור שעה ניתן לחתוך ולהגיש לצד כוס תה.

לבריאות, תהנו וספרו איך יצא.

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם