
שוק טלה-כמות ל-8 סועדים
שוק טלה שמן וגדול
צרור רוזמרין
צרור טימין.
כף סומק
כף קינמון
מלח ופלפל גרוס
2 בטטות
2 בצלים
15 שיני שום
2 לימונים גדולים
כוס יין לבן
שמן זית
סוכר חום
ומתחילים:
מעסים את שוק הטלה בתבלינים ובשמן הזית, חורצים בבשר ותוחבים את כל שיני השום עמוק ככל שניתן.
מניחים את הבשר על עשבי הרוזמרין והטימין.
מחממים תנור ל-250 מעלות, מכניסים את התבנית עד להשחמה, כחצי שעה בכל צד.
כשהנתח שחום, יפה, סקסי ומלא תשוקה, מוציאים ומניחים את הנתח בצד.
בנתיים את כל הבטטות, הבצלים והלימונים כשהם חתוכים לרבעים או קוביות מניחים בתבנית,
מתבלים במלח, פלפל ומעט סוכר חום, מכניסים לתנור ל-15 דקות להשחמה.(בשלב הזה אנחנו רק רוצים לתת להם בצע לא הבישול מעניין כרגע.)
בזמן שהם בתנור, לוקחים את נתח הטלה, עוטפים עם עשבי התבלין בנייר כסף, חורצים מעט בתחתית וכשהירקות בתנור השחימו, מוציאים, שמים את הנתח במרכז ומחזירים לתנור כשמורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות למשך……..שעתיים וחצי.
כ-40 דקות לאחר שהכנסנו לתנור, מוציאים את נייר הכסף מלמעלה, מוזגים על הנתח את כוס היין הלבן, מברישים את הנתח בנוזלים שבתבנית ומכסים בנייר הכסף חזרה.
חוזרים על פעולת ההברשה עוד פעמיים (בערך כל חמישים דקות)
בתום שעתיים וחצי מוציאים מהתנור, פותחים את נייר הכסף ונותנים לנוזלים לחזור חזרה.
מגישים, טועמים, מחייכים, מתמכרים וכותבים איך היה.
Leave a Reply