שוקולד טבעונית

עוגת שוקולד טבעונית.

קלה פשוטה בלי הפרדות, ללא מיקסרים ותוך 5 דקות מסיימים ומכניסים לתנור. ולמרות הקלות המצחיקה, היא  עשירה וטעימה במיוחד לכבודה של האחיינית הטבעונית האהובה שלי.

אז ראשית הדלקתי את התנור על 180 מעלות ואז לקחתי קערה והכנסתי לתוכה:

2.5 כוסות קמח תופח.(מנופה)

כפית אבקת אפייה.

חצי כפית סודה לשתייה.

חצי כפית סוכר ווניל,

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס שוקולית

חצי כוס אבקת קקאו

ערבבתי את הכל לאבקה אחידה

ואז הכנסתי פנימה:

3/4 כוס שמן

2 כוסות מים רותחים

3 צנצנות קטנות של רסק תפוחי עץ ( סה”כ כ-350 גרם)

וגרידת לימון אחד.

ערבבתי לבלילה אחידה

לקחתי תבנית סיליקון קוגלהוף מסוגננת וריססתי שמן בתחתית ובדפנות

אבל זו יכולה להיות כל תבנית רינג 24 או 2 תבניות אינגליש קייק.

יצקתי פנימה את הבלילה

והכנסתי לתנור למשהו כמו 40 דקות.

כעבור חצי שעה בערץ הכנסתי קיסם לוודא שיוצא יבש, המתנתי 10 דקות נוספות, שוב הכנסתי קיסם והפעם יצא יבש. זה אומר שהעוגה מוכנה.

(לא להבהל, היא מעט נסדקת למעלה בגלל שאין בה ביצים וזה בסדר בעיקר בעוגות כמו זו שהופכים אותה…

אז הוצאתי מהתנור ונתתי לה להתקרר בערך שעתיים, לאחר מכן הכנסתי לקערה עמידה למיקרו:

250 גרם שוקולד מריר

שתי כפות מייפל

ורבע כוס שמן.

כשהתחמם הוצאתי וערבבתי לבלילה אחידה.

נתתי לנוח מעט להתקרר.

הפכתי את העוגה על צלחת הגשה.

מזגתי מהגנאש על העוגה, כעבור שעה בזקתי מעט אבקת סוכר על הכל (זה מה שהרס לי את הגנאש החלק…(: )

והגשתי לאחיינית היקרה והאהובה שלי.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם