ריבת תפוז סיני

ריבת תפוזים סינים זה השילוב הנדיר בין מתיקות לעומק שכל חובב ריבות, יעוף על התוצאה.

חלה טריה, מעט חמאה ועליה ריבה כזו….מה צריך הבן אדם..

פשוט קל והעקרון נכון לכל ריבה עם כמעט כל פרי.

קילו וחצי תפוז סיני, נקי, שטוף פעמיים במים וסבון טוב טוב ולאחר מכן לייבש במגבת כל תפוז.

לחתוך כל תפוז לשש / שמונה קוביות קטנות

ולהניח את כל התפוזים החתוכים בסיר גדול כמה שיותר.

מעל כל התפוזים נשפוך קילו וחצי סוכר וכפית קינמון

נערבב ונניח על הגז על אש גבוהה

נערבב מידיי פעם ולאט לאט זה מסמיך

כל עשר דקות לערבב וכשרותח להנמיך לאש הכי נמוכה ולתת כשעה וחצי (או עד שהופך למרקם של ריבה דלילה)

בשלה הזה, מוסיפים קופסת דובדבנים קטנה ( 150 גרם בערך)

מערבבים וסוגרים את המכסה.

עשר דקות אחרונות ומכבים את הגז.

נותנים ערבוב אחרון ומרוקנים לצנצנת זכוכית גדולה.

יוצא מושלם וכשמתקרר…עוד יותר

בהצלחה, תתענגו ושחייכם יהיו מתוקים עד מאה ועשרים.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם