רולדת קרם מסקרפונה ווניל וחלבה

רולדת קרם מסקרפונה ווניל וחלבה

נשמע מורכב אבל הכי קל בעולם.

לבסיס רולדה:

3/4 כוס סוכר

5 ביצים L מופרדות חלמון וחלבון

כוס קמח

כפית מחית ווניל / שתי כפיות תמצית ווניל

כפית אבקת אפייה

רבע כפית מלח

כפית סוכר ווניל

כעת להכנה:

לקערת המיקסר נכניס 5 חלבונים ו 3/4 כוס סוכר ונקציף במהירות גבוהה עד קבלת קצפת יציבה

בקערה נפרדת נשים 5 חלמונים

נוסיף: קמח, אבקת אפייה, מלח, סוכר ווניל, מחית ווניל ונקציף עם מקצפת ידנית לקבלת מרקם חלק וצהבהב.

כעת נכניס פנימה את קצפת החלבונים

ובתנועות קיפול עדינות נערבב ונביא למרקם אחיד ויפה

ניקח תבנית, נרפד בנייר אפייה, נרסס ספרי שמן בכמות נדיבה- חשוב מאוד

ניצק מעל את בלילת הקצפות

ונכניס לתנור שחומם מראש על 190 מעלות ל 15 דקות

לא להבהל אם זה מאבד צורה ונראה כמו מפלצת, הכל בסדר.

לאחר שהזהיב וחלילה לא לשרף, נוציא מהתנור, נניח מעל נייר אפייה ונהוך על משטח עבודה.

נניח לבסיס להתקרר ונעבור להכנת המלית:

לקערת המיקסר נכניס:

חבילת גבינת מסקרפונה,

500 גרם שמנת מתוקה

שלוש כפות סוכר

שלוש כפות אינסטנט פודינג ווניל

רבע כוס חלב

כפית מחית ווניל

ונקציף לקבלת קצפת יציבה

נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר לשעה

כעבור שעה נתחיל בהרכבת הרולדה

נניח את בסיס הרולדה כשהצד הצר קרוב אלינו,

עליו נמרח את הקצפת שהוצאנו מהמקרר

מעל נפזר בנדיבות שיערות חלבה

נגלגל לרולדה, נעטוף בניילון נצמד ונכניס להקפאה לארבע שעות לפחות

כעבור ארבע שעות במקפיא או אפילו לילה, נוציא ונכין גנאש לציפוי הרולדה.

250 גרם שוקולד מריר

250 גרם שמנת מתוקה

נכניס לקערה ולמיקרו לשלוש דקות עד להמסת השוקולד.

נערבב טוב טוב לקבלת מרקם אחיד וכהה.

נוסיף כף דבק לקבלת ברק

נערבב טוב וניצק על הרולדה.

נפזר מעל שיערות חלבה ונחזיק למקרר לשעה,

לאחר מכן נפרוס ונגיש להתענג להנות ולהתמכר לטעם.

אגב ניתן לוותר על החלבה גם בפנים וגם בציפוי.

 

2 Comments

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם