רוגלך

להכנת  כ- 40  רוגלך יש צורך ב-:

קילו קמח

2 כפות שמרים

חצי כוס סוכר

200 גרם חמאה רכה

כוס וחצי מים

3 ביצים

ממרח שוקולד השחר / נוטלה / או כל ממרח שבא לכם.

לקערת המיקסר נכניס את כל היבשים, נערבב מעט ואז נוסיף את החמאה, ביצים ומים.

נלוש עד כדיי בצק.

נכסה את קערת המיקסר,  כשוו הלישה עדין תקוע בבצק. ניתן לזה לתפוח כ-45 דקות.

לאחר שתפח בערך פי שניים מהגודל הראשוני. ניתן כמה סיבובים במיקסר ונעצור.

נוציא ונעביר למשטח עבודה.

נכסה במגבת וניתן עוד חצי שעה מנוחה / תפיחה נוספת.

לאחר ששוב תפח.

נחלק לשני כדורים.

נרדד כדור אחד למלבן גדול הכי דק שאפשר.

נמרח שכבה של שוקולד.

נחרוץ עם גלגלת פיצה משולשים.

כל משולש נגלגל מהצד הרחב לשפיץ לקבלת צורת הרוגלך.

נניח בתבנית שרופדה בנייר אפייה.

לאחר שמלאנו תבנית. נמרח בעדינות ביצה טרופה על כל הרוגלכים החמודים.

ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה קלה.

בנתיים כשזה בתנור נכין את הסירופ שנותן לרוגלך ברק, צבע ובעיקר ישמור עליהם שיחזיקו מעמד כמה ימים.

לקלחת / סיר קטן נכניס כוס וחצי סוכר, כוס וחצי מים ונגיעת מיץ לימון.

נביא לרתיחה ונמשיך לבשל על אש קטנה עשר דקות.

כשהרוגלך מוכן, נוציא מהתנור ומייד נבריש כל אחד מהם בסירופ

מגישים חם וכמובן שניתן להקפיא לאחר שהתקררו.

בהצלחה אהובים.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם