Homeמתוקים קקאו מושלמת

קקאו מושלמת

Posted in : מתוקים on by : יוסי דנה תגיות: , , ,

כולנו הכנו אפינו וטעמנו עוגות שוקולד / קקאו

החל מימי הולדת של ילדים ועד קונדיטוריות ידועות.

אבל כזו מעולם לא אכלתם, בהתחייבות !!!

ראשית נמיס הסיר 100 גרם חמאה עם 100 גרם חלב וחצי כוס שמן

נערבב עד לאחידות.

נכבה את האש  ואז נוסיף כפית תמצית ווניל וכפית רום ונערבב, נכסה

ונמשיך לשלב הבא:

לקערה גדולה נכניס:

1/2  2  כוסות קמח מנופה

נוסיף כוס שוקולית מנופה

3/4 כוס קקאו מנופה

כוס סוכר

כפית סוכר ווניל

כפית אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתיה

מעט מאוד מלח (אל תזלזלו, חשוב מאודדדד )

לערבב טוב טוב לאבקה אחידה

וכעת נמזוג את בלילת החמאה המומסת מהסיר לתוך הקמח ונערבב.

נוסיף 3 כוסות מים ונערבב שוב לבלילה אחידה.

כעת נפריד  6 ביצים לחלמונים וחלבונים.

את החלמונים נכניס תוך כדיי ערבוב לקערת הבלילה החומה ונערבב כל הזמן.

נניח בצד ונעבור לחלבונים

נכניס לקערת המיקסר ונקציף לקצפת יציבה ואז נוסיף כוס סוכר לקבלת קצפת יציבה וחלקה.

את הקצפת הלבנה ניתק לתערובת החומה ונקפל לעיסה אחידה ואוורירית

כעת ניקח סיר של ג’חנון.

נרסס מעט ספרי שמן, נגזור נייר אפייה לקוטר הסיר ונניח בתחתית

אותו דבר נרפס את דופן הסיר בנייר אפייה

(חשוב לרסס בספרי שמן כדיי שהנייר לא יפול )

ניצק פנימה את התערובת, נדפוק מעט על משטח עבודה להוצאת אוויר כלוא

נחמם תנור ל 150 מעלות\נניח תבנית של תנור ובתוכה ניצק מים לחצי מגובהה

את סיר הג’חנון נניח במרכז וניתן לזה שעה וחצי מבלי שנפתח את התנור אף לא לרגע.

כעבור שעה וחצי נוציא את הסיר מהתנור, ננעץ שיפוד עץ במרכז לוודא שיוצא יבש והעוגה מוכנה.

לשלוף מהסיר בעדינות בעזרת נייר האפייה.

נהפוך את העוגה על צלחת יפה

בנתיים ניתן לה להתקרר ונכין את הגנש

לשערה עמידה במיקרו נמזוג 400 מיליליטר שמנת מתוקה ו 400 גרם שוקולד מריר

נערבב לאחר שנמס ונביא לכדיי בלילת שוקלדית נעימה

נוסיף כפית דבש ונערבב טוב טוב

ניצק על העוגה, נקשט איך שבא לנו נכניס למקרר לשעה, נפרוס ונגיש להתענגגגגג

לבריאות, תהנו ובהצלחה

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.