קציצות בשר נדירות
מרכיבים
- בשר טחון– חצי קילו
- בצל– אחד
- פלפל אדום– אחד
- שיני שום– 3
- טחינה גולמית– כף – עדיף משומשום מלא
- ביצה– 1
- פפריקה מתוקה– כף
- אורגנו– כף
- זרעי כוסברה טחונים– כף (לא חובה)
- צ’ילי גרוס– חצי כפית
- מלח– לפי הטעם (פחות מבד”כ כי הטחינה מוסיפה מליחות)
- פלפל שחור גרוס– לפי הטעם
- פרורי לחם– 3 כפות
- שמן זית– כף
- שמן קנולה– לטיגון
הוראות הכנה
- קוצצים את הפלפל האדום והבצל קטן קטן קטן קטן קטן. ממש לגודל מניאטורי. מילימטר על מילימטר. להשקיע – זה ישתלם. לא מומלץ להשתמש במעבד מזון – אנחנו רוצים את הירקות קצוצים ולא נוזליים…
- אותו הדבר עושים לשיני השום. מועכים אותן עם גב הסכין – וקוצצים להם את הצורה קטן קטן קטן.
- מכניסים לקערה את כל החומרים (פרט לשמן הקנולה) ולשים הכל בידיים עד שיש תערובת אחידה.
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
- מוציאים – ובידיים לחות יוצרים כדורים פחוסים בצורת קציצה בגודל כף היד.
- מחממים מחבת גדולה עם חצי ס”מ שמן קנולה.
- מטגנים את הקציצות להשחמה משני הצדדים – שימו לב. בגלל הטחינה – הקציצות לא ישחימו מאוד מאוד אלא ישארו קצת בהירות.
Leave a Reply