קוראסון

קורסון, קרואסון, או קוראסון.

איך שלא נקרא לזה, זה אחד המאפים האהובים בעולם.

לא קשה להכין, אבל חייבים להקפיד בכמויות ובשלבים.

מתחייב שכל מי שרוצה יכול להכין ולהצליח.

באמת שלא מורכב.

אז מתחילים?

בקערה ננפה קילו קמח.

50 גרם שמרים יבשים,

שתי כפות סוכר

נערבב טוב טוב ואז

נמזוג פנימה שתיים וחצי כוסות מים ( הכוונה  לכוס חד פעמית )

שתים וחצי כפות דבש

כפית שטוחה של מלח

ולשים בידיים הרבה הרבה. זה מעט יבש וזה בסדר.

לשים ומערבבים עוד ועוד עד שנוצר כדור יציב.

עוטפים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח בטמפרטורת החדר – 45 דקות.

לאחר שנח החמוד.

מסירים את הניילון הנצמד, מגלגלים לצינור ומחלקים לשלושה חלקים שווים.

הולכים רגע למיקרו גל וממיסים  בקערה קטנה 200 גרם חמאה.

מקמחים משטח עבודה. לוקחים כדור אחד מהשלושה, מרדדים למלבן ארוך בערך 30 סנטימטר על  50 סנטימטר.

מברישים אותו בנדיבות עם החמאה .

מקפלים  שליש מאורך הבצק  ועליו מהצד השני את השליש הנותר מעליו.

מרדדים  שוב למלבן  ארוך , מורחים חמאה בנדיבות ומקפלים  כפי שקפלנו קודם.

מכסים בניילון נצמד ולתת שינוח בטמפרטורת החדר שעה.

כך עושים לשני הכדורים הנוספים.

כעבור שעה.

מסירים את הניילון הנצמד, מרדדים למלבן ארוך, עם סכין מיישרים קצוות לקבלת מלבן ישר סימטרי ויפה.

קורצים משולשים כמו פיצות לכל אורך הבצק.

לוקחים כל משולש ועם סכין חורים פס קטן בצד הרחב של המשולש.

מתחילים לגלגל מהרחב לצר תוך משיכה עדינה לצדדים לקבלת קרואסון ארוך.

מגלגלים עד השפיץ ומניחים בצד.

כך את כל הבצק  ומכינים מהכל קרואסונים חמודים.

מניחים את כולם אחד ליד השני  בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים ממש אבל ממש בעדינות עם ביצה טרופה ומברשת  כל קרואסון.

נותנים להם שעה לתפוח ואז אופים על 180 מעלות עד להזהבה יפה.

מוציאים ומניחים על רשת כדי שלא יזיעו מלמטה בתבנית החמה.

מצננים, בוזקים אבקת סוכר או סירופ לזיגוג ( כוס מים וכוס סוכר להרתיח לערבב)

ולהבריש בעדינות על כל קרואסון.

בהצלחה ולכו תתענגו על ביס חלומי.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם