קוקוס ווניל כשרה לפסח

קוקוס וקרם וניל כשרה לפסח

ראשית נכין את כל המצרכים

נפריד 6 ביצים,

בקערה אחת נקציף את החלבונים עם כוס סוכר וכשמגיע לכדיי קצפת יציבה, נניח בצד.

לקערת החלמונים נוסיף:

200 גרם קמח תופח של פסח שזה בדיוק שקית אחת.

כפית תמצית ווניל

שקית אבקת אפייה כשרה לפסח

כוס וחצי שמן

כוס סוכר.

כפית סוכר ווניל

שלוש כוסות פתיתי קוקוס

נערבב טוב טוב לבלילה צהבהבה.

נמזג בין  קצפת החלבונים לבלילת החלמונים ונקפל לבלילה אחידה.

ניקח סיר של ג’חנון.

נרפד בנייר אפייה את התחתית ואת הדפנות.

ניצק פנימה את הבלילה.

נעטוף הכל בנייר כסף.

נחמם תנור על 150 מעלות.

נמלא תבנית בחצי הגובה שלה במים, את סיר הג’חנון נניח בפנים ונסגור את התנור לשעה וחצי !

לא לפתוח לפני זה.

כעבור שעה וחצי נכניס קיסם, נוודא שיוצא יבש, נוציא את העוגה ובעקרון היא מוכנה.

אפשר לפזר למעלה מעט אבקת סוכר / קוקו קלוי או סירופ ולהשאיר אותה פרווה…..ואפשר  כמו שאני עשיתי:

לתת לה להתקרר, לחתוך לשני חצאים,

למלא בקצפת (2 שמנת מתוקה, שלוש כפות אינסטנט ווניל, שלוש כפות סוכר, להקציף ולמלא על  החלק העליון של תחתית העוגה.

להחזיר את ה”כיפה” שהוא החצי העליון.

עכשיו יש לנו כמו סנדוויץ” עוגה.

נצפה את כולה בקצפת

ונקשט איך שבא לנו.

תתענגו זה מושלםםםםםםם

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם