ציפס מושלם

יש בקהל מישהו שלא יודע להכין צ’יפס?

וודאי שאין. כולם יודעים.

הכי קל בעולם.

תפוגן, שמן ולטגן עד הזהבה.

המשקיענים קולפים תפוח אדמה ומטגנים

היותר רציניים מטגנים פעם ראשונה עד ריכוך. מוציאים וכשהשמן שוב רותח מכניסים את תפוחי האדמה להזהבה סופית.

אבל כמה מכם ישקיעו יותר מזה?

אז אם בא לכם לאכול באמת את הצ’יפס הכי טעים ביקום כולו.

תקראו, תכינו ותתענגו.

התהליך ארוך אבל פשוט ביותר.

ראשית ניקח תפוחי אדמה שמתאימים לטיגון ( לדוגמה – שקיות רשת ארוזות  של דוד משה מסוג גורמה לטיגון)

נקלף את הכמות הרצויה.

נפרוס כל תפוח לאורך  וכל חצי נפרוס לפרוסות מעט עבות.

מעל תפוחי האדמה נפזר רבע כוס סוכר, נערבב טוב טוב ונניח בצד.

בשלב הזה  נרתיח סיר עם מים, כף מלח ו-8 שיני שום קצוצות (זה משדרג את טעם הציפס לרמה שלא תאמינו.)

נמתין עד שהמים ירתחו

נכניס פנימה את תפוחי האדמה שלנו.

ניתן לזה להתבשל 20 דקות עם מכסה סגור.

לאחר 20 דקות

נוציא עם גף מחוררת לתוך מסננית

ונשטוף עם מים קרים שלא ימשיכו להתבשל.

נשאיר אותם במסננת שיגירו את כל המים וכשמתקרר  נכסה עם מגבת ונכניס למקרר  לשעתיים.

כעבור שעתיים נמלא מחבת עמוקה או סיר בשמן עמוק, נחמם טוב טוב ונכניס את תפוח האדמה לטיגון ראשון.

נכניס ראשית צ’יפס אחד לשמן וכשהוא צף סימן שהשמן בטמפרטורה הנכונה

ואפשר להכניס כמה ביחד ולהתחיל לטגן.

חשוב מאוד לנקות עם מסננת קטנה את החתיכות הקטנות שבשמן, הן נעשות מטוגנות מהר ונשרפות עד שהופכות מרירות לכן חשוב בכל טיגון לעבוד כל הזמן עם מסננת קטנה להוציא שאריות.

כשמוכן  והם רכים אבל עדין לבנים ולא זהובים נוציא למסננת. נחכה שיתקרר ושוב למקרר לשעה.

כעבור שעה נחמם שוב את  השמן העמוק, נכניס כל פעם כמות קטנה של ציפסים עד הזהבה יפה,

נוציא למסננת ונגיש עם מעט מלח גס מעל.

אין שלמות כזאת בעולם !!!

קטשופ, מיונז ומי שרוצה רשאי להתענג עם בירה ליד…

וואו וואו ושוב פעם וואו.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם