צ’ורוס

צ’ורוס  אורגינל פריך וקריספי מבחוץ, רך מבפנים  כמו ענן מתקתק.

וזה כל מה שצריך כדיי להכין את המעדן המושלם הזה:

130 גרם מים

130 גרם חלב

150 גרם קמח

4 ביצים

כף סוכר

כפית מלח

100 גרם חמאה

ומתחילים:

בסיר שנניח על הגז, נכניס את החלב, מים, חמאה, סוכר ומלח.

נערבב עם כף מעץ עד שהחמאה נמסה לגמרי והכל הופך לבלילה אחידה.

כעת נוסיף במכה אחת את כל הקמח ונערבב טוב טוב עד שהבצק נפרד מהדפנות. ממשיכים לערבב עוד דקה  ואז מכבים את האש.

מניחים בצד לחצי שעה שמעט יתקרר.

כעבור חצי שעה ממשיכים:

מוסיפים ביצה אחת לבצק ומערבבים טוב טוב. כך ביצה נוספת, עוד אחת ועוד אחת.

בין ביצה לביצה מערבבים עד שהיא הופכת לחלק מהבצק.

כשהכל אחיד וחלק.

לוקחים שקית זילוף עם צנטר כוכב גדול.

ממלאים  בבצק.

מניחים מחבת גדולה עם שמן עמוק ומחממים.

יוצקים עם שקית הזילוף נחש ואז עם מספרים גוזרים אותו ישירות לשמן החם.

מטגנים עד הזהבה, הופכים ומטגנים צד שני.

בנתיים מכינים צלחת מרופדת בנייר סופג ולידה צלחת עמוקה עם סוכר לטבול בה את הצורוס.

מוציאים מהשמן לאחר שקיבל את הצבע הזהב היפה של הצורוס ישר לצלחת  מרופדת בנייר סופג.

לאחר שנחו והתקררו מעט, טובלים את הצורוס בצלחת הסוכר

עוטפים כל צורוס בסוכר ומניחים בצד.

כשמסיימים לטגן את כולם ולעטוף אותם בסוכר.

מגישים  לצד קעריות של סירופ מייפל וסירופ שוקולד ומתענגים על מעדן מתוק וטעים בטרוף.

לבריאות יקיריי.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם