פשטידת בורקס גבינות כמו שלא טעמתם מעולם

המאפה הנדיר הזה במקורו גאורגי אך יוסי כמו יוסי לא יכול לעשות העתק הדבק וחייב טוויסט אחד או יותר…

קבלו באמת את מאפה הגבינות הטעים ביותר בעולם.

נשמע מורכב, אבל צעד צעד וזה הכי פשוט וקל.

לקערה נכניס:
2   כוסות קמח
1/3   כוס שמן
1 כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס מים רותחים
ללוש הכל בידיים עד קבלת בצק נעים וכייפי
להוציא מהקערה על משטח לגלגל לכדור, לחצות לשניים לכדרר שני כדורים שווים בגודלם ולהניח אותך בקערת מים פושרים.

כן הבנתם נכון. את שני כדורי הבצק לקערה שהמים יכסו את הכדורים.

כעת נעבור להכנת בלילת הגבינות.

לקערה נקיה נכניס:

חבילת גבינת כנען

חבילת גבינת חמד

חבילת גבינה בולגרית

גביע קוטג’

250 גרם גבינה צהובה מגורדת

ו- 2 ביצים

נערבב הכל עם מעט פלפל שחור עד קבלת תערובת אחידה ללא גושי גבינה.

כעת  נחמם תנור ל- 180 מעלות.

נרסס בספרי שמן תבנית פיירקס בגודל 40X30

נוציא כדור בצק אחד מהמים, נרדד ונהדק בתחתית הפיירקס.

כשמהודק וישר עליו נמלא את כל בלילת הגבינות שלנו.

נוציא את הכדור השני מהמים ונשטח אותו מעל הגבינות.

עם אתם מתקשים בשלב הזה, ניתן לקחת קערה קטנה של מים וקמח שיהיה דליל דליל ועם מברשת “נצבע” את כל הבצק על הגבינות.    לאחר שהכל ישר פחות או יותר, נעבור עם סכין חדה ומשומנת ונחרוץ לאורך ולרוחב לקבלת ריבועים שווים.

בקערית קטנה נשים שלושה חלמונים, כף סוכר וכף שמן זית ונבריש בעדינות את כל המשטח.

נבזוק מעט שומשום במרכז כל קוביה.

ונכניס לתנור עד להזהבה יפה.

בקיצור כמו שהבטחתי, יוצא לא פחות מושלם

בתאבון

17 Comments

  1. נראה מאד טעים, אבל אני גרה באה״ב ולא מכירה את הגבינות כנען וחמד. תוכל בבקשה להסביר קצת על הגבינות האלה כדי שאוכל למצוא משהו דומה ? תודה!

    • היי מרלה יקרה,
      גבינה לבנה בשילוב בולגרית / קשה 5% או 3% שומן יעשו את העבודה מצוין

    • היי ענת
      ציינתי:
      חבילת גבינת כנען ( שזה בערך 250
      חבילת גבינת חמד (שזה בערך 200 גרם )
      חבילת גבינה בולגרית ( 250 גרם )
      גביע קוטג’(250 גרם)
      250 גרם גבינה צהובה מגורדת
      הכמויות לא חייבות להיות מדויקות.
      אבל תודה ובהצלחה

  2. מאפה מעולה. ממש טעים. מומלץ לרדד את הבצק בין 2 דפי אפיה ואז להניח על המאפה

  3. נראה מעולה כמה זמן צריך להשרות במים?

  4. נראה מושלם.
    שאלה: למה להכניס כדורי הבצק למים? מה המים עושים?
    תודה מראש לתשובה

    • היי מיקי,
      הבצק במים הופך לצמיגי יותר ואז באפייה זה נעשה קריספי ברמות נדירות כל ביס חגיגה.

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם