פרג של יוסי דנה

עוגת פרג הכי מושלמת בעולם

6 ביצים מופרדות

כוס סוכר

1/2 כוס שמן

3/4 כוס קמח תופח

500 גרם מחית פרג מוכנה

כפית תמצית ווניל

כפית סוכר ווניל

ומתחילים:

מקציפים את החלבונים עד לקבלת  קצף יציב ואז מוסיפים לאט לאט חצי כוס סוכר לתוף הקצף וממשיכים להקציף עד שהקצפת הופכת יציבה וחלקה.

מכניסים למקרר וממשיכים לקערת החלמונים.

מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר ותוך כדיי ההקצפה מזליפים את השמן לתוך החלמונים.

לאחר מכן מכניסים פנימה את סוכר הווניל, תמצית הווניל, מחית הפרג וממשיכים להקציף.

כשהופך לבלילה אחידה מוסיפים את הקמח ומערבבים טוב טוב.

מוציאים את קצפת החלבונים מהמקרר ומקפלים פנימה והופכים הכל לעיסה חלקה ויפה.

מחממים תנור ל 155 מעלות.

מרפדים בנייר אפייה סיר ג’חנון או תבנית רינג “26

מרססים בשמן ויוצקים פנימה את הבלילה.

מכניסים לתנור לשעה בערך.

עד שקיסם שהכנסתם יוצא יבש.

בנתיים מכינים סירופ:

חצי כוס מים וחצי כוס סוכר בסיר קטן מבשלים ארבע דקות ומכסים.

בשלב הזה ניתן ומומלץ להכין את הגנאש.

בסיר קטן מכניסים 50 גרם חמאה, מיכל קטן שמנת מתוקה, 300 גרם שוקולד מריר וכפית וויסקי / ברנדי / רום

מערבבים כל הזמן עד קבלת מרקם חלק ויפה ומכבים את האש.

כשהעוגה מוכנה ועדין חמה, מחממים קלות במיקרו את סירופ הסוכר. מוסיפים לו מעט מים מערבבים ויוצקים על העוגה.

מכסים ומניחים לה להתקרר טוב טוב.

כשהיא קרה, יוצקים מעל את גנאש השוקולד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.

פורסים ומתענגים להתעלףףףףףףףףףףף.

לבריאות יקיריי

 

 

 

2 Comments

    • היי עטרה, במידה ולא מצאת מחית פרג, ניתן להשתמש בפרג טחון, לקלות אותו על הגז תוך ערבוב מתמיד שלא ישרף, להוסיף ריבה (עדיף ריבת תות ) להוסיף מחית תפוחי עץ ולערבב כל הזמן משהו כמו 12 דקות ואז לטעום ולתקן טעמים עם סוכר ואם מתוק מידיי להוסיף מעט חלב זה מאזן סוכרים מעולה.
      בהצלחה יקירתי

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם