פיתה כשרה לפסח

פיתה כשרה לפסח

הכמויות מתאימות ל-13 פיתות

זה כל מה שצריך בשביל להכין את השלימות הזאת:

700 גרם קמח שמרים כשר לפסח

כף מלח

שתי כפות סוכר

חצי כוס שמן

2 כוסות מים .

אני מעדיף לעבוד וללוש ידנית, אבל אפשר  כמובן להשתמש במיקסר.

בכל מקרה, ראשית נערבב את כל היבשים טוב טוב.

לאחר מכן  נוסיף בהדרגה את השמן והמים תוך כדיי לישה עד שנגיע לבצק נעים לעבודה.

אם דביק תוסיפו קמח, אם יבש תוסיפו שמן או מים.

כשהבצק הופך נעים וחלק, נפזר עליו מעט קמח,

נכסה במגבת וניתן לו לנוח כשעה וחצי  בטמפרטורה חמה ונעימה.

אם קר אפשר לחמם תנור על  50 מעלות עם דלת פתוחה ולהניח את קערת הבצק על דלת התנור כשהיא מכוסה.

לאחר כשעה וחצי. נעבד מעט את הבצק ושוב נכדרר לכדור וניתן לו לנוח חצי שעה נוספת.

בתום החצי שעה. ניצור צורת נקניק (נחש) ונחלק ל-  כדורים.

כל כדור ואז נשטח לצורת פיתה.(אפשר לרדד עם מערוך ולקרוץ עם קערית הפוכה בגודל הפיתה הרצויה או לעבוד ולרדד עם היד)

נניח על נייר אפייה בתבנית נמלא את כל התבנית בפיתות, (לי נכנסו 5 פיתות בתבנית)

נכסה במגבת ושוב ניתן לזה לנוח חצי שעה כשהם מכוסים במגבת.

כעבור חצי שעה אפשר להתחיל להכין את הפיתות.

ישנם שלושה דרכים  להכין, כולם מוצלחים והתוצאה טובה.

לאפות בתנור./  במחבת  /  בסיר או גריל חשמלי.

אם בתנור – אופים על 180 מעלות עד להזהבה קלה.

אם במחבת – מחבת טפלון ללא שמן בכלל רק לחמם טוב את המחבת ולהניח, להפוך כשמעט מזהיב.

אם בסיר חשמלי. בתחתית הסיר כשהחום מלמעלה עד להזהבה קלה.

כאמור בכל מקרה התוצאה מדהימה וטעימה בלי שנרגיש ברירת מחדל בגלל פסח.

אגב, כשהן מעט מתקררות, ניתן להכניס לשקית ולהקפיא לכמה ימים, מוציאים, מחממים וזה כמו טרי)

לבריאות ובהצלחה.

1 Comment

  1. I every time emailed this web site post page to all my friends,
    for the reason that if like to read it afterward my links
    will too.

    P.S. If you have a minute, would love your feedback on my new website
    re-design. You can find it by searching for «royal cbd» — no sweat if you can’t.

    Keep up the good work!

    Here is my blog: buy instagram followers

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם