פיצה של יוסי דנה

פיצה ביתית כמו שלא אכלתם מעולם.

בצק קריספי עם רוטב שמלטף  ונוגע בכל נקבובית בפה.

לא מסובך, באמת שלא ובכל מקרה התוצאה – מושלמת !!!

הכמויות לארבעה מגשים  מרובעים של תנור ביתי.

תחילה נכין את הרוטב:

שמונה עגבניות קלופות חתוכות קוביות קטנות

8 שיני שום כתושות

פלפל שחור

מלח

כף סוכר

פלפל חריף קצוץ

פפריקה מתוקה – כף

פפריקה חריפה – כפית

קופסת רסק עגבניות קטנה

כף שמן

וכל הכבודה הזו לסיר על אש גבוהה עד שמבעבע ואז על אש נמוכה כשעתיים.

כל הזמן לערבב ועם מכסה פתוח.

חמש דקות לפני שמוכן, מוסיפים כמה עלי בזיליקום קצוצים.

כשמצטמצם, מכבים את האש ועוברים להכנת הבצק.

(אפשר ומומלץ לעבוד על שני הדברים במקביל כדיי לחסוך זמן)

קילו קמח מנופה

3 כפות שמרים יבשים.

חמש כפות סוכר

כף מלח

כוס וחצי שמן

שתי כוסות מים פושרים

מערבבים את הקמח המנופה יחד עם השמרים והסוכר ונותנים לזה לנוח כמה דקות שהשמרים יתחילו לעבוד.

לאחר מכן מוסיפים את המים והשמן ולשים לכדיי בצק דביק.

מוסיפים את המלח ולשים עד לקבלת בצק גמיש ושומני.

אם  מעט דביק, מוסיפים שמן

כעת מביאים לכדיי כדור ומכסים להתפחה ראשונה, משהו כמו 40 דקות.

במזג אוויר קריר וסגרירי, אני פותח את דלת התנור, מדליק אותו על 40 מעלות ושם את הקערה עם הבצק על דלת התנור שיזרז תפיחה מושלמת.

לאחר שתפח, מוציא מהקערה, דופק עליו מעט להוציא אוויר כלוא , מכדרר לארבעה כדורים ומניח כל שני כדורים בתבנית על נייר אפייה משומן.

מכסה במגבת, מניח תבנית על תבנית ושוב שם על דלת התנור.

בנתיים אני עובר  להכין את התוספות:

אגב כך נראה משטח העבודה אצלי בחצר:

פה זה המקום לציין את הברור מאליו, כל תוספת שאתם אוהבים, תתקבל בשמחה (אננס, אנשובי, קבנוס, חציל, ביצים, טונה ועוד ועוד ועוד…)

אני הלכתי הפעם על:

עגבניות שרי בייבי חתוכות לחצי

פטריות יער קצוצות גס

עלי בזיליקום

זיתי קלמטה חתוכים ללא גלעין

פלפל חריף פרוס ופרוסות דקות

קופסה קטנה של  גרעיני תירס מתוק

בצל גדול קלוף, חתוך לפרוסות ואז מוציא מכל פרוסה טבעת טבעת

גבינה צהובה מגורת

ופרמז’ן

כעת נוציא כדור אחד מהתבנית, נפזר קמח על משטח עבודה ונגלגל לפתיחת הכדור

נניח בתבנית נייר אפייה משומן, עליו נרדד עם האצבעות וכפות הידיים את הבצק למתוח ולכסות את כל גודל התבנית.

נחורר עם מזלג חורים חורים בכל המשטח.

ניצק מהרוטב על המשטח וניישר על הכל.

נשים על חצי תבנית את אחד מהתוספות ועל החצי השני תוספת נוספת.

על הכל נפזר גבינה צהובה מגורדת ומעל נגרד מעט פרמז’ן.

כך נעשה עם שלושת כדורי הבצק הנותרים ונכניס לתנור כל תבנית בנפרד על 250 מעלות עד להזהבה של הגבינה.

נוציא ונגיש להתענג על טעם ומרקם בלתי רגיל שיעשה לכם חשק להכין לפחות פעם בשבוע.

בהצלחה יקיריי.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם