פטיסייר משובח עשיר ומלא בניחוחות הוניל

קרם פטיסייר

 

ליטר חלב

2 מקלות וניל

6 חלמונים ( הצהוב)

150 גרם סוכר

50 גרם קורנפלור

50 גרם חמאה.

 

מחממים בסיר את החלב עם מקלות הוניל.

במקביל מערבבים עם מקצפת ידנית  בקערה נפרדת חלמונים קורנפלור ואבקת סוכר עד לקבלת קרם צהבהב חלק. ככל שמערבבים יותר, כך תהפוך הבלילה לקרם חלק יותר ואורירי.

כשהחלב בסיר חם אבל לא רותח עדין, מוציאים את מקלות הוניל, חורצים אותם מגרדים מהם עם גב הסכין את זרעי הווניל ומחזירים אותם לחלב.

(אגב את מקלות הווניל החרוצים והריקים,  מייבשים שמית בצנצנת קטנה מוסיפים סוכר רגיל ומכסים. זה יהיה סוכר וניל מעולה לפעם הבאה שנצטרך)

מוזגים מעט מהחלב על בלילת הביצים וממזגים טמפרטורות, לאט לאט תוך כדיי ערבוב מעבירים את כל החלב החם לבלילת הביצים למרקם אחיד.

מחזירים הכל לסיר ומביאים תוך כדיי ערבוב בלתי פוסק לרתיחה.

ממשיכים עד שעולים בועות אוויר ואז מכבים את האש.

מצננים בחוץ, מכניסים למקרר להתייצבות וקירור וכעבור 12 שעות, יש לנו פטיסייר משובח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.