פחזניות או לא להיות

מתכון  לשלימות הנדירה העוטפת קרם ווניל משובח בציפוי קריספי  ומיוחד בצורת פחזנית שרומזת….זאת אהבה !!!

150 גרם חמאה

כוס מים

כף  ורבע סוכר

כוס קמח מנופה- קמח לבן רגיל שתעבירו במנפה קמח / מסננת צפוצה

5 ביצים

מצרכים לקרם וניל:

כוס וחצי שמנת מתוקה מקוררת 

3 כפות אבקת סוכר

כפית תמצית וניל

ההכנה:

בשלו בסיר בינוני חמאה, מים וסוכר והביאו לרתיחה.

הוסיפו את הקמח בבת אחת וערבבו בעזרת כף עץ.

חשוב מאוד לא להפסיק לערבב עד שהתערובת נפרדת מהדפנות.

זה לוקח כמה דקות.

לאחר מכן הורידו את הסיר מהאש.

להמשיך לערבב  עד שהיא מתקררת מעט.

כשהיא מצוננת,  החלו להכניס ביצים אחת אחרי השנייה. מוסיפים אחת, מערבבים עד שהיא נבלעת בבצק ולאחריה מוסיפים את הבאה בתור, כך עד שנוצר בצק דביק מעט.

העבירו לשק זילוף וצרו פרחים קטנים על תבנית המרופדת בנייר אפייה.

הכניסו לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ואפו כ-30-40 דקות עד להזהבה.

אין לפתוח את התנור במהלך 20 הדקות הראשונות, אחרת הפחזניות יצנחו ולא יתפחו שוב.

כשמוכנות זהובות וקלות.

לפתוח את דלת התנור לכבות אותו ולהשאיר כך כעשר דקות.

להוציא להניח בחוץ להתקרר.

בנתיים הקציפו את השמנת המתוקה עד ליצירת קצפת עמידה אך מעט רכה. הוסיפו את אבקת הסוכר ואת תמצית הווניל, המשיכו להקציף עד שהקצפת יציבה הניחו במקרר.

לאחר שהפחזניות בטמפרטורת החדר.

צרו חריץ קטן בבסיס כל פחזנית ומלאו בקרם וניל.

פזרו אבקת סוכר שתי טיפות סירופ פירות יער / דובדבן וחזרה למקרר לשעתיים

אספרסו קטן והגישו באהבה

 

 

89 Comments

1 Trackback / Pingback

  1. Winchester Firearms

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם