פאי תפוחים

פאי תפוחים, אגסים, צימוקים, חמוציות, קינמון ואהבה

אחד השילובים המענגים ביותר שקיימים.

התחתית הנמסה בפה, קריספיות פרורי הבצק למעלה וכשבאמצע מרקם שנע בין רכות של ענן ונגיסי התפוח האסור…

כל ביס, הפתעה מושלמת שמחייכת את החיך.

אז שנתחיל?

ראשית נכין את כל המצרכים:

למלית:

חצי קילו תפוחי עץ  מכל סוג שרוצים (גראנד סמיט, פינק ליידי או אחר)

חצי קילו אגסים

גרידת חצי לימון

כף מיץ לימון

חופן צימוקים

חופן חמוציות

כפית קינמון

3/4 כוס סוכר

כוס קורנפלור

לבצק:

3 כוסות קמח מנופה

100 גרם אבקת שקדים (חשוב למרקם המיוחד- זה למעשה שקדים טחונים)

200 גרם חמאה

3/4 כוס סוכר

כפית סוכר ווניל

גרידת חצי לימון

קורט מלח

ולהכנה:

נשטוף טוב טוב את התפוחים והאגסים ונחתוך לקוביות קטנות.

נכניס לסיר ונשים על אש גבוהה

נוסיף כוס מים

סוכר

גרידת לימון

מיץ לימון

קינמון

צימוקים, חמוציות וכל הזמן נערבב .

כעבור רבע שעה נטעם קוביית תפויח עץ ונתקן טענים.

ניקח קערה קטנה, נשים בפנים כוס קורנפלור, כוס מים קרים ונערבב שלא יהיו גושים.

נמזוג על התפוחים ונערבב עד שמסמיך ומוכן.

נסיר מהאש ונניח בצד.

כעת נעבור להכנת הבצק:

בקערה גדולה נכניס את הקמח, אבקת השקדים, סוכר, סוכר ווניל וחמאה כשהיא חתוכה לקוביות ונלוש עד קבלת בצק פרורי במרקם של קוסקוס גס.

נוציא מזה שתי כוסות ונשמור בצד.

לקערה עם שאר הבצק נוסיף כף מים ונמשיך ללוש לקבלת  כדור בצק.

ניקח תבנית פיירקס עגולה / מלבנית או מה שבא לכם.

(מתאים לגודל 30X40  או עגולה בקוטר “26)

נרסס ספרי שמן, נניח את הבצק במרכז ועם קצות האצבעות נרדד את הבצק לכל גודל התבנית (עדיף לכסות גם את השוליים)

נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה ממש ממש עדינה. משהו כמו 15 דקות.

נוציא, נפזר את כל מלית תפוחי העץ,

נפזר מעל את פרורי הבצק ששמרנו בצד

ונחזיר לתנור לחצי שעה עד שהפרורים מזהיבים יפה.

מצננים ומגישים להתענג על ביס חלומי ביותר.

בהצלחה יקיריי

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם