פאי תפוחים קנמון ומסקרפונה

פאי תפוחים מענג ומושלם

קל פשוט ויוצא הכי טעים בעולם

לשני פסי פאי באינגליש קייק:

4 כוסות קמח מנופה

150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות

4 חלמונים

קורט מלח

כוס סוכר

כפית אבקת אפייה

כפית סוכר ווניל

7 תפוחי עץ מסוג פינק ליידי

צנצנת מחית תפוחי עץ ללא סוכר

חבילת גבינת מסקרפונה ( 250 גרם )

כפית גדושה קינמון

ומתחילים:

את הקמח, סוכר, מלח, חמאה, סוכר ווניל ואבקת אפיה נכניס לקערת המיקסר ונתחיל לערבב. כשמעורבב טוב נתחיל להוסיף חלמון אחר חלמון נמתין חצי דקה בין חלמון לחלמון ונערבב כל הזמן עד קבלת כדוק בצקי ודי פרורי.

נוציא, נלוש מעט לכדיי כדור יפה

נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר לשעה

כעת נעבור להכנת המלית:

ניקח 7 תפוחי עץ פינק ליידי ונקלוף

נחתוך לרבעים כמובן נקיים חחא גרעינים ונכניס לקערת הבלנדר

נפעיל בפולסים קצרים כדיי לא למעוך הכל אלא להביא למרקם כמו בפומפיה (מגרדת)

נוציא לתוך קערה ונוסיף מחית תפוחי עץ

נוסיף קופסת מסקרפונה

נוסיף את הקינמון ןנערבב טוב טוב נכסה ונכניס למקרר עד השימוש

כעבור שעה שהבצק נח והתקרר,

נוציא מהמקרר נסיר את הניילון נחצה לשלוש כדורים, ניקח כדור אחד  ונרדד על נייר אפייה לכדיי מלבן מעט גדול יותר מגודל התבנית שלנו.

נניח בתבנית יחד עם נייר האפייה

נמלא במלית עד לגובה הדופן של הבצק הפריך

נרדד כדור נוסף עם הרבה קמח תחתיו, נחתוך עם סכין פסים דקים ממנו ונניח אלכסונים על מלית התפוחים

נמשיך אותו דבר גם לכדור הנוסף

עם מברשת נערבב ביצה ונבריש בעדינות את העוגה, נכניס לתנור שחומם מראש על 160 מעלות עד להזהבה בהירה של העוגה

נצנן מעט נפרוס ונגיש באהבה להתענג

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם