עקיצת הדבורה המושלמת בעולם

מעט מורכבת אבל הכי טעימה בעולם,

הכי מעניינת והכי סוחטת מחמאות.

אז לעקיצת הדבורה המושלמת:

לבצק:

350 גרם קמח

20 גרם שמרים יבשים

חצי כוס חלב

40 גרם סוכר

2 ביצים

100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

לציפוי העוגה:

110 גרם סוכר

70 גרם סילאן

100 גרם חמאה

70 גרם שמנת מתוקה

100 גרם שקדים מולבנים פרוסים

לקרם הפקאן פטיסייר:

40 גרם קורנפלור

250 גרם חלב

4 חלמונים

40 גרם סוכר

כפית מחית ווניל

100 גרם פקאן מסוכר קצוצים דק

60 גרם סילאן

120 גרם שמנת מתוקה

לסירופ:

320 גרם מים

100 גרם סוכר

4 כפיות סילאן

אופן ההכנה:

  • ראשית לבצק – לקערת המיקסר נכניס:

קמח, שמרים, חלב, סוכר, ביצים ועם וו לישה נערבב 5 דקות לקבלת בצק חלק ודביק.

ואז נוסיף את החמאה בהדרגה.

נמשיך ללוש 6 דקות לאיחוד החמאה בבצק.

נכסה בניילון נצמד ולמקרר ל 12 שעות.

  • קרם הפקאן פטיסייר:

נמיס בקערה את הקורנפלור עם חצי כוס חלב ואז נוסיף את החלמונים והסוכר ונקציף עם מקצפת ידנית לתערובת אחידה.

נעביר את יתרת החלב לסיר, נוסיף את מחית הווניל ונביא לרתיחה ואז ננמיך את הלהבה לאש נמוכה.

  • נמזוג מעט מהחלב הרותח לקערת הקורנפלור נשווה טמפרטורות ונערבב טוב טוב. נחזיר הכל לסיר עם שארית החלב ונערבב.
  • נוסיף את הפקאן הקצוץ והסילאן ונמשיך לערבב עוד שתי דקות.
  • מוזגים את התערובת לקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד קרוב ככל שניתן לקרם כדיי שלא ייוצר כרום, מצננים ולאחר מכן למקרר לשעתיים.
  • חוזרים לבצק:

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לשני עלים בעובי חצי סנטימטר, קורצים עיגול בגודל הרצוי לעוגה. מניחים על תבנית שריססנו בספריי שמן מכסים במגבת ומשאירים לתפוח כשעה.

  • הכנת ציפוי השקדים:

מכניסים לסיר: סוכר, סילאן, חמאה ושמנת מתוקה ומביאים לרתיחה וממשיכים על אש גבוהה כשתי דקות. מסירים מהאש מוסיפים את השקדים תוך כדיי ערבוב ומניחים בצד להתקרר.

  • מחממים תנור ל 180 מעלות
  • מורחים את ציפוי השקדים על עיגולי הבצק, אבל ממש בעדינות כדיי לא להוציא את האוויר מהבצק

  • אופים כעשר עד עשרים דקות לקבלת הזהבת הבצק וכשהציפוי מבעבע קלות. מוציאים ומצננים

  • הכנת הסירופ:

מביאים לרתיחה את כל חומרי הסירופ וממשיכים בבישול על אש גבוהה כשתי דקות נוספות. מסירים מהאש ומניחים בצד לקירור.

  • הרכבת העוגה:

מקציפים את קרם הפקאן פטיסייר כדקה עד קבלת אחידות יציבות וללא גושים אבל לא יותר מידיי.

מקציפים את השמנת המתוקה ואז מקפלים את שתי הקצפות זו לזו ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר שבא לכם.

  • חוצים את העוגה לרוחב ומסירים את החלק העליון עליו יש את השקדים. הופכים את החלק העליון עליו יש את השקדים ומוזגים סירופ על שני החצאים.

  • על החלק התחתון בלי השקדים מזליפים מקרם הפקאן פטיסייר, מחזירים את ה”כיפה” עם השקדים.

  • מכסים בניילון נצמד ולמקרר עד להגשה.

את המעדן המושלם הזה ניתן לשמור במקרר כיומיים.

לבריאות ובהצלחה.

 

 

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם