עקיצת הדבורה בגירסה אישית

עקיצת הדבורה או עקצוצי דבורנית…

איך שלא נקרא לו…זה הקינוח הכי הכי שקינוח יכול להיות.

מעט מורכב, אך אם תלכו איתי ועם המתכון צעד אחר צעד, שלב אחר שלב. אין ספק שתגיעו לתוצאה לא פחות ממושלמת.

והפעם בגירסה אישית.

לבצק:

350   גרם קמח

20   גרם שמרים יבשים

חצי כוס חלב

40   גרם סוכר

2   ביצים

100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

לציפוי העוגה:

110 גרם סוכר

70 גרם סילאן

100   גרם חמאה

70   גרם שמנת מתוקה

100 גרם שקדים מולבנים פרוסים

לקרם הפטיסייר פקאן

40   גרם קורנפלור

250 גרם חלב

4   חלמונים

40 גרם סוכר

כפית מחית ווניל

100 גרם פקאן מסוכר קצוצים דק

60   גרם סילאן

120 גרם שמנת מתוקה

לסירופ:

320 גרם מים

100 גרם סוכר

4   כפיות סילאן

אופן ההכנה:

  • ראשית לבצק – לקערת המיקסר נכניס:

קמח, שמרים, חלב, סוכר, ביצים ועם וו לישה נערבב 5 דקות לקבלת בצק חלק ודביק.

ואז נוסיף את החמאה בהדרגה.

נמשיך ללוש 6 דקות לאיחוד החמאה בבצק.

נכסה בניילון נצמד ולמקרר ל 12 שעות.

כעבור כ 10 שעות  אנחנו יודעים שעוד שעתיים ניתן להוציא את הבצק, אז זה זמן טוב להתחיל  להכין את קרם הפטיסייר פקאן מסוכר:

נמיס בקערה את הקורנפלור עם חצי כוס חלב ואז נוסיף את החלמונים והסוכר ונקציף עם מקצפת ידנית לתערובת אחידה.

נעביר את יתרת החלב לסיר, נוסיף את מחית הווניל ונביא לרתיחה ואז ננמיך את הלהבה לאש נמוכה.

  • נמזוג מעט מהחלב הרותח לקערת הקורנפלור נשווה טמפרטורות ונערבב טוב טוב. נחזיר הכל לסיר עם שארית החלב ונערבב.
  • נוסיף את הפקאן הקצוץ והסילאן ונמשיך לערבב עוד שתי דקות.
  • מוזגים את התערובת לקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד קרוב ככל שניתן לקרם כדיי שלא ייוצר כרום, מצננים ולאחר מכן למקרר לשעתיים.

ושוב חוזרים לבצק:

מרדדים את הבצק על משטח מקומח בעובי חצי סנטימטר, קורצים עיגולים בקוטר של  8  ס”מ  (בערך בגודל פיה של כוס בירה )

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומשאירים לתפוח כשעה..

בנתיים נתחיל בהכנת ציפוי השקדים:

מכניסים לסיר:

סוכר, סילאן, חמאה ושמנת מתוקה ומביאים לרתיחה וממשיכים על אש גבוהה כשתי דקות. מסירים מהאש מוסיפים את השקדים  המולבנים תוך כדיי ערבוב ומניחים בצד להתקרר.

  • מחממים תנור ל 180 מעלות
  • מורחים את ציפוי השקדים על עיגולי הבצק, אבל ממש בעדינות כדיי לא להוציא את האוויר מהבצק

אופים כעשר עד עשרים דקות לקבלת הזהבת הבצק וכשהציפוי מבעבע קלות. מוציאים ומצננים

  • הכנת הסירופ:

מביאים לרתיחה את כל חומרי הסירופ וממשיכים בבישול על אש גבוהה כשתי דקות נוספות. מסירים מהאש ומניחים בצד לקירור.

  • הרכבת העוגה:

מקציפים את קרם הפטיסייר  פקאן כדקה עד קבלת אחידות יציבות וללא גושים אבל לא יותר מידיי.

מקציפים את השמנת המתוקה ואז מקפלים את שתי הקצפות זו לזו ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר רחב שגרגרי הפקאן לא ייתקעו בפתח הצנטר.

  • חוצים את העוגיות לרוחב ומסירים את החלק העליון  כמו מכסה.

  • הופכים את החלק העליון עליו יש את השקדים ומוזגים סירופ על שני החצאים.

על החלק התחתון בלי השקדים מזליפים מקרם הפטיסייר פקאן, מחזירים את ה””מכסה” עם השקדים

מניחים את כל האוצר הזה בקופסות עם מכסה ולמקרר לשעתיים.

את המעדן המושלם הזה ניתן לשמור במקרר כיומיים.

לבריאות ובהצלחה.

נתראה במתכון הבא…

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.