עלים לבוריק או סיגר

עלים לבוריק במתכון הכי קל ויוצא פשוט מושלם:

2 כוסות קמח

2 כוסות מים

כפית מלח

כף סוכר

כפית חומץ

לערבב הכל לבלילה אחידה אבל ממש לערבב טוב טוב

לכסות בניילון נצמד ולמקרר לחצי שעה

כעבור חצי שעה להוציא מהמקרר, להוסיף כוס מים לתת ערבוב נוסף לדלל את הבלילה ואנחנו מוכנים:

כעת נארגן לנו את משטח העבודה כי הכל חייב להעשות מהיר ויעיל:

לקחת ולהניח מחבת חמה על אש נמוכה.

נייר סופג עם מעט שמן ולהעביר ויש על המחבת לשימון קל.

עם מצקת ניצק במרכז המחבת כמות בלילה של בערך חצי כוס חד פעמית.

עם מברשת סיליקון נפזר בעיגול את הבלילה על פני המחבת

נמתין דקה או מעט יותר עד שהקצוות יתרוממו ויתחילו בועות במרכז העלה אז נדע שהוא מוכן

נוציא ונניח על נייר אפיה,

כך נכין עלה עלה וכל עלה נניח על העלה הקודם שהוצאנו

 

לאחר שסיימנו את כל הבלילה וכל העלים מוכנים ניתן להשתמש למילוי סיגרים או בוריק עם ביצה / תפוחי אדמה / בצל / גבינות וכל מה שבא לכם.

אגב את העלים ניתן להכניס עם הנייר אפייה לתוך שקית ניילון ( לא לקפל את העלים ) ולהקפיא ( יחזיק מעמד בהקפאה גם כמה חודשים

ונעבור להכנת הבוריק המושלם:

מחבת עם שמן עמוק,

כשהשמן חם מאודדד

נשבור בעדינות ביצה לתוך כוס, מעט מלח וקמצוץ סוכר, נכניס חצי עלה לשמן ואת החצי השני נחזיק ביד, נניח בעדינות את הביצה שבכוס לתוך החצי עלה שבשמן ומייד נקפל עליו את שארית העלה כמו מחברת.

נטגן עד הזהבה, נהפוך, נטגן צד שני, נוציא מהשמן, נניח במסננת לניקוז השמן העודף.

נשים על נייר סופג

וניקח את אחד הביסים הטעימים בעולם.

בהצלחה, תהנו, תתמכרו ומבטיח שזה יככב אצלכם בארוחת ערב שלוש פעמים בשבוע.

ל…ב…ר…י…א…ו…ת !!!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.