עוף חמוץ מתוק

עוף חמוץ מתוק  אסיאתי קלאסי ומושלם

שלושה  שלבים  קלים ופשוטים.

תכינו כל חלק בנפרד  זה יקל עליכם.

שלב ראשון מכינים את כל מצרכי הבלילה:

כוס קורנפלור

חצי  כוס קמח

1 כפית אבקת אפייה

3/4 כוס מים

כפית מלח

2 ביצים

ו-8 נתחי פרגית נקיים וחתוכים לקוביות

מכניסים לקערה גדולה את כל היבשים, מערבבים לאבקה אחידה ואז מוסיפים את הנוזלים.

מערבבים טוב טוב לקבלת בלילה אחידה.

מוזגים את הבלילה על קוביות הפרגית. מכסים בניילון נצמד ולמקרר לשעתיים.

(אפשר ואף רצוי להשאיר את הבלילה עם הפרגיות עד 12 שעות במקרר )

לאחר ההמתנה. מחבת עמוקה עם שמן עמוק חם לטגן את קוביות הפרגית. חשוב מאוד להכניס למחבת קוביה קוביה שלא יידבקו.

לאחר שמזהיבות יפה, מוציאים למסננת לניגור השמן העודף וממשיכים ל”נגלה” הבאה. עד שמסיימים לטגן את כולם.

מניחים בקערה בצד, מכסים ועוברים לשלב הבא:

הכנת הרוטב.

למחבת גדולה (עדיף ווק)  מכניסים:

3 כפות שמן.

3 כפות חומץ אורז

3 כפות חומץ בן יין

מיץ מלימון אחד

6 שיני שום קצוצות דק דק קטן קטן

2 כפות ג’ינג’ר  מגורד דק דק

3 כפות דבש

1 כפית מלח

ומערבבים הכל  עם השמן החם.

בכוס מכינים כף קורנפלור עם כף מים ומערבבים לבלילה ושופכים פנימה למחבת.

מערבבים כל הזמן ומנמיכים את האש לבינונית וכך במשך 4 דקות.

בשלב הזה מוציאים את קוביות הפרגית המטוגנת ושופכים על בלילת הדבש הכל. מקפיצים ומערבבים שכל קוביות הפרגית יתעטפו ברוטב  שלנו.

מעל הכל שופכים שומשום בנדיבות גדולה וממשיכים להקפיץ דקה וחצי ומוזגים לקערה.

זה מוכן.

תטעמו, תחייכו ותגישו ליקרים לכם להתענג.

מומלץ להגיש לצד אורז אסיאתי

המתכון לאורז מופיע פה באתר.

רישמו במילת חיפוש – אורז ותגיעו למתכון.

לבריאות ובהצלחה

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם