עוגת תפוחים

עוגת תפוחים  נדירה

והפעם בשיטה מיוחדת וקלה במיוחד.

ראשית לוקחים חבילת חמאה ( 200 גרם ) ומכניסים להקפאה – בהמשך נחזור אליה.

כעת  לשאר המצרכים:

כוס  קמח לבן

כוס סולת

כוס סוכר

את כל אלה נכניס לקערה ונערבב לאבקה אחידה ונניח בצד.

וממשיכים לקערה חדשה:

11 תפוחי גרני סמיט

נקלוף את התפוחים.

נחתוך לרבעים

נגרד בפומפיה / מגרדת / סלייסר או מה שבא לכם.

נערבב  את התפוחים עם :

כוס סוכר,  כפית קינמון ומיץ מלימון אחד.

מערבבים טוב טוב

ומתחילים להרכיב את העוגה.

בשלב הזה הולכים להדליק את התנור על 180 מעלות.

לוקחים תבנית מלבנית 30X20  או רינג “26

מרססים בספרי שמן את תחתית התבנית והדפנות.

ומפזרים שליש מכמות אבקת הקמח סולת וסוכר ומיישרים יפה.

על זה שמים חצי מכמות התפוחים המגורדים ומיישרים יפה.

ושוב שליש מאבקת הקמחים מעל ומיישרים.

מעל  את שארית התפוחים ומיישרים ומעל  את יתרת הקמח ומיישרים יפה.

מהדקים ע”י דפיקת התבנית על משטח העבודה.

מוציאים את החמאה מהמקפיא.

ומגדרים עם מגרדת מעל העוגה.

מכניסים לתנור ל-50 דקות עד הזהבה יפה של העוגה.

מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים עם או בלי אבקת סוכר מעל.

אתם הולכים להתענג על עוגת תפוחים הכי טובה שאכלתם בחיים.

לבריאות יקיריי

2 Comments

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם