עוגת שמרים עם חלבה

עוגת שמרים וחלבה.

אחד מיצירות הפאר שבצק שמרים יכול להכיל.

חשוב להקפיד על 4 התפחות כדיי להגיע לתוצאה מושלמת.

ראשית למצרכים שאגב מתאימים לשני קראנצ’ים או  שתי  עוגות.

  • קילו קמח מנופה.
  • 4 כפות שמרים יבשים
  • שלוש כפות סוכר
  • חצי כפית מלח
  • כוס שמן
  • 1/2 2 כוסות מים פושרים
  • קרם חלבה
  • גוש חלבה

ומתחילים:

בקערה ננפה את הקמח, אליו נוסיף את השמרים, סוכר ונערבב טוב טוב.

נמזוג שתי כוסות מים  פושרים (חלילה לא חמים, זה הורג את השמרים)

ונערבב עם הידיים ממש ללוש הכל טוב טוב.

יכול להיות שנצטרך עוד חצי כוס מים,  תלוי במרקם הבצק. הוא צריך להגיע למצב שממש נעים לעבוד איתו.

לכסות  במגבת ובימים קרים אלו מומלץ להדליק את תנור האפייה על  50 מעלות ולהניח את קערת הבצק להתפחה, על דלת התנור.

כעבור כשעה, מסירים את המגבת, מוודאים שתפח יפה ,

מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומרוקנים את הבצק על הקמח.

לשים מעט להוצאת אוויר כלוא, מקפלים מכל הכיוונים מכדררים שוב לכדור בצק ושוב  מכניסים לקערה, מכסים  במגבת ונותנים לזה לתפוח שוב.

כעבור כחצי שעה זה תפח יפה, מוצאים על משטח עבודה,

מכדררים ל- 6 כדורים שווים  בגודלם מניחים על משטח עבודה, מכסים במגבת לחצי שעה נוספת.

כעבור חצי שעה, הם תפחו לתפארת מדינת ישראל.

לוקחים כדור אחד, מרדדים עם מערוך לעלה מלבני, דק ככל שניתן,

מורחים מלית / ממרח של כל מה שבא לכם, (שוקולד, ריבה,  קינמון, תפוחי עץ ובקיצור הכל הולך.

הפעם החלטתי ומרחתי  קרם חלבה פיסטוק מבית שף קונדיטור שאגב זו החברה הטובה ביותר בארץ למליות, קרמים, וכל דברי ומוצרי אפייה וקונדיטוריה.

לאחר שמרחתי את הקרם, גרדתי במגרדת, חלבה בנדיבות

וגלגלתי לרולדה דקה וארוכה.

כך הכנתי שלושה נחשים.

לוקחים תבנית אינגליש קייק רחבה ועמוקה במידה ויש- רצוי.

מרפדים בנייר אפייה

 

ומכינים צמה מששלוש הנחשים שלנו ומניחים בזהירות את העוגה בפנים.

חורצים עם סכין פסים דקים ככל שניתן.

מברישים בביצה טרופה ומכסים במגבת לתפיחה רביעית ואחרונה.

משהו כמו חצי שעה.

כעבור חצי שעה, מחממים תנור על  180 מעלות ומכניסים את התבנית כשהיא מונחת על רשת התנור.

הזמנים של האפייה משתנים מתנור לתנור, תלוי באיטום, בפיזור החום ובמשתנים אחרים, לכן כשהעוגה מזהיבה, נועצים שיפוד עץ וכשיוצא יבש אבל לא מידיי, העוגה מוכנה.

מרתיחים חצי כוס סוכר וחצי כוס מים עם נגיעת לימון קטנה. כשרותח ממשיכים לבשל על אש נמוכה כעשר דקות ואז מוזגים את הסירופ על העוגה החנה.

מצננים קלות, מגרדים מעט חלבה מעל

פורסים ומגישים באהבה.

לבריאות חברות וחברים.

2 Comments

  1. What i do not understood is in fact how you are now not really a lot more well-appreciated than you might be now. You’re very intelligent. You understand therefore significantly in terms of this topic, made me personally imagine it from a lot of various angles. Its like women and men don’t seem to be interested until it¦s something to accomplish with Woman gaga! Your own stuffs outstanding. All the time maintain it up!

  2. You really make it appear really easy together with your presentation but I find this topic to be actually one thing that I feel I’d never understand. It kind of feels too complex and extremely broad for me. I am taking a look forward on your subsequent submit, I will try to get the dangle of it!

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם