עוגת קרם בייגלה

הטרוף אחר טעם קרם הבייגלה נמשך….

והפעם בעוגה חלומית קלה וטעימה:

המצרכים הנדרשים:

2.5 קוסות קמח תופח

כפית אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתיה

2 כוסות סוכר

כפית סוכר ווניל

כוס אבקת שוקולית

4 ביצים

כוס חלב

100 גרם חמאה

כפית מחית ווניל

כמה גרגרי מלח גס

ומתחילים בהכנה:

בסיר קטן נביא לרתיחה את החמאה והחלב, כשרותח נוסיף כפית מחית ווניל, נערבב ונוריד מהאש.

אני משתמש רק במחית של שף קונדיטור, היא מושלמת

נניח לזה להתקרר מעט וניגש להמשך:

בקערה גדולה ננפה את הקמח,

נוסיף את כל היבשים (רק כוס סוכר אחת, את השניה נצטרך בהמשך) ונערבב לאבקה אחידה

נוסיף פנימה את החמאה והחלב שהספיקו להתקרר מעט, ונערבב טוב, נוסיף 4 חלמוני ביצים ( את הצהוב)

ושוב נערבב

כעת לקערת המיקסר נכניס את החלבונים ותוך הקצפה מהירה נוסיף בהדרגה את כוס הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.

כעת נמזג בין הקצפת לבלילה ונביא לכדיי בלילה אחידה

כעת ניקח סיר של ג’חנון, נרפד בנייר אפייה בתחתית (לגזור בעיגול לגודל המתאים)

לרפד גם את דופן הסיר בנייר אפייה גבוה יותר מגובה הסיר

ומחוץ לסיר נעטוף בנייר אלומיניום

ניצק פנימה את הבלילה ונדליק את התנור על 150 מעלות. בתחתית התנור נכניס תבנית מלאה בחצי מגובהה מים

ואת הסיר נניח על התבנית שישב בתוך המים.

נסגור את דלת התנור ולא נפתח במשך שעה ורבע בדיוק !!!

כעבור שעה ורבע נפתח, נכניס שיפוד עץ ונוודא שיוצא יבש.

נוציא מהתנור נהפוך את הסיר על צלחת וניתן להתקרר.

בנתיים נעבור להכנת הקצפת:

לקערת המיקסר נכניס 500 מ”ל שמנת מתוקה, שתי כפות סוכר, שתי כפות אינסטנט פודינג ווניל ושתי כפות גדושות של קרם בייגלה מתוצרת שף קונדיטור

נקציף לקצפת יציבה

נכסה בניילון נצמד ולמקרר עד שהעוגה תתקרר טוב טוב

כעבור ארבע שעות בערך,

נחצה את העוגה בגובה, ננסיר את החלק העליון ונניח בצד בזהירות

על החצי התחתון נמרח שכבה יפה מהקצפת ונחזיר את החצי השני של העוגה בזהירות.

נצפה את כל העוגה בקצפת, נקשט עם בייגלה ונחזיר למקרר למנוחת לילה

למחרת, נפרוס ונתענג

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם