עוגת קלמנטינות

עוגת קלמנטינות,

פשוטה וטעימה, מרעננת  וקלה.

המצרכים במתכון מתאימים שהכנת שתי עוגות בתבנית אינגליש קייק

כוס מיץ קלמנטינות ( בערך 8 קלמנטינות )

גרידה משתי קלמנטינות (רק הכתום ללא הלבן )

4 ביצים

מעט פחות מרבע כפית מלח

3 כוסות קמח תופח  ( אם אין תופח, קמח רגיל באותה כמות ולהוסיף כפית אבקת אפייה )

כוס  וחצי סוכר

3/4 כוס שמן

ומתחילים:

ראשית לקערה נכניס את הביצים ונתחיל להקציף במהירות גבוהה.

תוך כדיי נוסיף את הסוכר לאט לאט

כשמסמיך והבלילה הופכת תפוחה. מוסיפים את השמן, גרידת הקלמנטינות, מיץ הקלמנטינות, את המלח וממשיכים להקציף.

כעת מורידים מהירות וממשיכים להקציף תוך כדיי שמזיגה של הקמח לתוך הבלילה.

הקמח חייב להיות מנופה

כשהכל הופך להיות אחיד.

עוצרים הכל.

מחממים תנור על 180 מעלות.

לוקחים שתי תבניות אינגליש קייק. מרססים שמן ומפזרים מעט סוכר על תחתחת התבנית ועל הדפנות. כך העוגה תתפח יפה ולא תדבק לתבנית.

 

יוצקים פנימה את הבלילה

ומכניסים לתנור החם.

לאחר כ-40 דקות זה אמור להיות מוכן אבל כל תנור מתנהג אחרת לכן מומלץ להכניס שיפוד עץ ולוודא שיוצא יבש.

מוציאים מהתנור, ממתינים שיתקררו.

לאחר שהן קרות מספיק, חולצים מהתבניות, הופכים על צלחת מתאימה. בוזקים אבקת סוכר

ומגישים להתענג.

לבריאות יקירייי ושבוע מואר באושר ואהבה שיבוא על כולנו.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם