עוגת קוקוס ופיסטוק על בצק שקדים זה לא פחות ממדהים

עוגת קוקוס מעולההההההה

לבסיס העוגה:

כוס וחצי קמח

חצי כפית אבקת אפייה

100  גרם חמאה חתוכה לקוביות

חלמון ביצה

שליש כוס חלב

שתי כפות סוכר

כפית תמצית רום

150 גרם שקדים מולבנים פרוסים לאורך

את כל המצרכים הנ”ל נכניס לקערת המיקסר ועם וו גיטרה נערבב עד לקבלת בצק

נחמם את התנור ל 200 מעלות

ניקח תבנית רינג 28

נרסס בספרי שמן וניצק פנימה את הבצק שהכנו

נשטח על כל הבסיס.

נחורר עם מזלג כמה שיותר חורים

ונכניס  לתנור לרבע שעה בערך עד לקבלת גוון זהוב בהיר ויפה.

נוציא ונתחיל בהכנת מלית הקוקוס:

נכניס לסיר:

1/2 כוס סוכר

2 כוסות חלב

כוס שמנת מתוקה

100  גרם חמאה

ונביא לרתיחה

וכשרותח נוסיף 300 גרם קוקוס

נכבה את הגז ונערבב טוב טוב.

כעת נפזר את הקוקוס על בסיס העוגה. נהדק היטב

נפזר  מעל פיסטוק חלבי ושקדים מלובנים

נבזוק על הכל אבקת סוכר ונכניס לתנור על 180 מעלות עד לקבלת שיזוף קל לפיצוחים שמעל.

כשהם זהובים זה מוכן.

מוציאים, מצננים ללא כיסוי עד לטמפרטורת החדר ואז  מכסים בניילון נצמד ולמקרר ללילה לפחות

למחרת פורסים ומתענגים

4 Comments

  1. מה אפשר לשים על העוגה במקום הפיסטוק והשקדים כי אני רוצה להביא לבית הספר של בני ויש ילדים שהם אלרגים
    את הבצק אני יעשה בלי השקדים
    בברכה
    סיגל

    • פרוסות של אפרסק / משמש / אננס וכו לתת בתנור לקירמול ולהוציא. מעט אבקת סוכר לאחר שמתקרר וזהו.
      אפשר גם פתיתי קוקוס, זה יזהיב אותם קלות ובהחלט מעולה

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם