
עוגת קוקוס מעולההההההה
לבסיס העוגה:
כוס וחצי קמח ( ובפסח אני משתמש בכוס קמח תפוחי אדמה וחצי כוס קמח מצה )
חצי כפית אבקת אפייה
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
חלמון ביצה
שליש כוס חלב
שתי כפות סוכר
כפית תמצית רום
150 גרם שקדים מולבנים פרוסים לאורך
את כל המצרכים הנ”ל נכניס לקערת המיקסר ועם וו גיטרה נערבב עד לקבלת בצק
נחמם את התנור ל 200 מעלות
ניקח תבנית רינג 28
נרסס בספרי שמן וניצק פנימה את הבצק שהכנו
נשטח על כל הבסיס.
נחורר עם מזלג כמה שיותר חורים
ונכניס לתנור לרבע שעה בערך עד לקבלת גוון זהוב בהיר ויפה.
נוציא ונתחיל בהכנת מלית הקוקוס:
נכניס לסיר:
1/2 כוס סוכר
2 כוסות חלב
כוס שמנת מתוקה
100 גרם חמאה
ונביא לרתיחה
וכשרותח נוסיף 300 גרם קוקוס
נכבה את הגז ונערבב טוב טוב.
כעת נפזר את הקוקוס על בסיס העוגה. נהדק היטב
נפזר מעל פיסטוקים ושקדים מלובנים
נבזוק על הכל אבקת סוכר ונכניס לתנור על 180 מעלות עד לקבלת שיזוף קל לפיצוחים שמעל.
כשהם זהובים זה מוכן.
מוציאים, מצננים ללא כיסוי עד לטמפרטורת החדר ואז מכסים בניילון נצמד ולמקרר ללילה לפחות
למחרת פורסים ומתענגים
נהדר אני מאמינה שגם טעים
תודה, אכן מוצלח טעים ולא מסובך. בהצלחה ג’וליאנה ושבוע טוב
מה אפשר לשים על העוגה במקום הפיסטוק והשקדים כי אני רוצה להביא לבית הספר של בני ויש ילדים שהם אלרגים
את הבצק אני יעשה בלי השקדים
בברכה
סיגל
פרוסות של אפרסק / משמש / אננס וכו לתת בתנור לקירמול ולהוציא. מעט אבקת סוכר לאחר שמתקרר וזהו.
אפשר גם פתיתי קוקוס, זה יזהיב אותם קלות ובהחלט מעולה