עוגת פיסטוק ודובדבנים

פיסטוק ודובדבנים  הכי טובה בעולם

(הכמויות מתאימות לתבנית רינג 26)

ראשית מכיוון שהעוגה מעט מורכבת נחלק את המשימות לשלושה חלקים

תתייחסו ותכינו כל חלק בנפרד יהיה קל הרבה יותר.

השלב הראשון לפני שנתחיל הוא הכנת כל המצרכים וקליית הפיסטוק הגרוס.

אנחנו צריכים 300 גרם פיסטוק גרוס וקלוי.

אז ככה:

חלק ראשון הוא בסיס העוגה:

לקערת המיקסר נכניס:

2 חלמונים

120 גרם חמאה חתוכה לקוביות

3 כפות סוכר שטוחות

כפית תמצית ווניל

כמה גרגירי מלח

גרידת חצי לימון

כפית  מחית פיסטוק

נערבב שתי דקות ואז נוסיף:

2 כוסות קמח מנופה

כפית אבקת אפייה

וחצי כוס מים

נלוש כשלוש דקות עד קבלת בצק במרקם אחיד ודביק

ניקח תבנית רינג 26 נרפד בנייר אפייה, נרסס בספריי שמן, נפזר מעט פיסטוק בתחתית התבנית,

עליו ניצק עם ידיים משומנות את הבצק ונרדד למשטח חלק.

נפזר מעל מעט פיסטוק ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות כעשרים דקות עד הזהבה בהירה. חשוב מאוד לא לייבש את בסיס העוגה. הזהבה קלה בלבד.

בנתיים נעבור לחלק השני שהוא הכנת המרנג:

נניח על הגז סיר עם מים נביא לרתיחה  ומעליו נניח קערת נירוסטה או זכוכית שאליה נכניס:

5 חלבונים

220 גרם סוכר

ומיץ מרבע לימון

(שיטת בן מרי)

נערבב עד קבלת מרקם אחיד ואז  מייד לקערת המיקסר להקצפת החלבונים לקבלת קצפת חלקה ומבריקה. (הקצף לא יהיה יציב מאוד כמו הקצפת חלבונים רגילה וזה בסדר למרנג שלנו)

כשזה מוכן נניח בצד .

נוציא את בסיס העוגה מהתבנית שכבר מוכן והתקרר

ובאותה תבנית רינג ניצק לאחר שריססנו בספרי שמן את קצפת החלבונית

ונכניס לתנור ל 130 מעלות לשעה ורבע

כשהמרנג קשה מבחוץ והזהיב קלות זה סימן שהוא מוכן

נוציא מהתנור וניתן לזה מעט להתקרר

ובנתיים נעבור לחלק השלישי .

הכנת הקצפת:

לקערת המיקסר נכניס:

מיכל גדול ועוד מיכל קטן של שמנת מתוקה ( סה”כ 750 גרם)

חצי כוס חלב

חמש כפות אינסטנט פודינג ווניל

כפית סוכר ווניל

שלוש כפות סוכר

כפית תמצית ווניל

כף רוטב פיסטוק

ונקציף לכדיי קצפת יציבה ויפה.

כעת כשיש לנו בסיס, מרנג וקצפת נעבור להרכבת העוגה:

נניח את בסיס העוגה על צלחת גדולה

על הבסיס נשטח את כל הקצפת שלנו

נפזר דובדבנים (עדיף ירוקים מתוקים, אם אין דובדבנים אדומים)

נכסה אותם בקצפת ונפזר מעל פיסטוק.

מעל הפיסטוק ניצק כמה גושים של קצפת מעט גבוהה כדיי שהמרנג יישב ויידבק טוב

מעל הקצפת נניח את המרנג היפה

ניישר עם קצפת מסביב ומעל  לקבלת עוגה יפה

נפזר סביב העוגה פיסטוק, נקשט בדובדבנים.

נכניס למקרר לשלוש שעות לקבלת יציבות היצירה המפוארת, נפרוס ונגיש להתעלףףףףף.

ב-ה-צ-ל-ח-ה יקיריי

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם