עוגת ספוג פרווה מעולה וכשרה לפסח

עוגה ספוגית וטעימה ברכות של חלום

6 ביצים מופרדות

כוס וחצי סוכר

150 גרם קמח פתוחי אדמה

כפית תמצית ווניל

שקית אבקת אפייה

נגיעת מלח (ממש כמה גרגרים)

כוס שמן

כוס מים

ראשית נקציף את החלבונים עם כוס סוכר ונביא לכדיי קצפת יציבה, נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר

בקערה נפרדת נניח 6 חלמונים עם חצי כוס סוכר

נוסיף אבקת אפייה, קמח, גרגרי מלח, כוס שמן וכוס מים ונקציף לעיסה אחידה.

כעת נקפל פנימה לבלילה את הקצפת ונערבב לאט לקבלת בלילה אחידה.

עכשיו נוציא שליש מכמות הבלילה ונניח בקערה נפרדת.

לקערה הגדולה נוסיף חצי כוס שוקולית וחצי כוס אבקת קקאו, נערבב טוב טוב לקבלת בלילה חומה ואחידה.

נרסס תבנית רינג “24 ניצק פנימה את הבלילה.

מעל הבלילה החומה, ניצק כעת את הבלילה הלבנה שהשארנו בצד.

נחמם תנור על 150 מעלות

נמלא תבנית תנור במים חמים ואת התבנית העגולה נכניס פנימה וניתן לזה שעה.

כעבור שעה נכניס קיסם / שיפוד עץ וכשיוצא יבש העוגה מוכנה.

להוציא, לצנן מעט, לפרוס ולהתענג.

באמת שיוצא מושלם

לבריאות, בהצלחה ותהנו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.