עוגת סולת – ספרה- שלמות טריפוליטאית מתוקה.

עוגת סולת – ספרה

כוס וחצי סוכר

כוס שמן

4 ביצים

5 כוסות סולת

שקית אבקת אפיה

גרידה מלימון אחד

מערבבים סוכר וביצים עד להקצפה, מוסיפים שמן, אבקת אפיה, גרידת לימון ואז את הסולת לאט לאט תוך כדיי ערבוב.

עד שהופך לעיסה אחידה.

יוצקים לתבנית, חורצים לקוביות, מניחים שקד על כל קוביה ואופים על 180 מעלות בתנור שחומם מראש  עד להזהבה.

לסירופ- כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור.

כוס  סוכר

כוס מים

וחצי לימון סחוט

את כל אלו על האש 30 דקות …שזה בערך הזמן שהעוגה מוכנה ואז למזוג את הסירופ על העוגה.

בשלב הזה אני ממליץ. לעבור עם סכין על החריצים שבעוגה.

הולך מושלם עם תה חזק בעיקר אחרי צום כיפור

 

C:\Users\user\Desktop\בלוג\IMG-20170928-WA0050.jpegC:\Users\user\Desktop\בלוג\IMG-20161213-WA0019.jpg

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם