עוגת סברינה

עוגת סברינה:

6 ביצים

3/4 כוס שמן

7 כפות סוכר

כוס סולת

כוס קמח מנופה

2 כפות  קמח תופח

שקית סוכר ווניל

כפית תמצית ווניל

להכנה:

מקציפים את החלבונים עם 4 כפות סוכר לכדיי קצפת יציבה ומניחים בצד.

מקציפים בקערה נפרדת את החלמונים עם שלוש כפות סוכר וסוכר ווניל

 ומוסיפים בהדרגה את השמן תמצית ווניל את הקמח המנופה ואת הקמח התופח והכל תוך ערבוב מתמיד.
ממשיכים להוסיף את הסולת, מקציפים הכל יחד עד לקבלת בלילה אחידה.

לאחר שהגענו לבלילה אחידה, מוסיפים את קצפת החלבונים ומקפלים לאט לתערובת חלקה ואחידה.

משמנים תבנית רינג “26 ויוצקים פנימה את הבלילה, דופקים מעט את התבנית על השיש להוצאת אוויר כלוא עד שיעלמו הבועות הקטנות שנוצרו.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לעשרים דקות או עד שקיסם יוצא יבש.

בנתיים ממשיכים..

להכנת הסירופ:

כוס וחצי סוכר
2
כוסות מים

להרתיח על הגז
כשזה מבעבע להוסיף 2 כפות רום
לערבב ולהניח בצד

להכנת הקצפת:
3  
מיכלים קטנים של שמנת מתוקה   (סה”כ  750 מל”ג )
2
 שקיות  אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב

2 כפות סוכר

להקציף יחד לקצפת יציבה

למלא שקית זילוף ולהכניס למקרר

כשהעוגה מוכנה, נוציא מהתנור, נניח לה להתקרר מעט,

נחצה אותה  בגובה לשני חלקים, נניח את החלק העליון בצד,

ניצק על החלק התחתון חצי מכמות הסירופ, נמרח חצי מכמות הקצפת

ונחזיר את “הכיפה” (החלק העליון) בעדינות על הקצפת.

ניצק מעל את  הסירופ שנותר ונמרח את הקצפת שנותרה.

ניישר , נעגל ונחליק,

נניח תות שדה  לקישוט ונחזיר למקרר לשעה.

כעבור שעה ניתן לפרוס ולהגיש להתענג על סברינה בטעם של פעם…

לבריאות תהנו ובהצלחה.

 

 

 

2 thoughts on “עוגת סברינה”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.