עוגת משמש

עוגת משמשים מושלמת

ראשית נכין  את כל הפרודוקטים:

לחלק התחתון שנקרא לו הבסיס:

כוס וחצי קמח תופח

3/4 כוס סוכר

גרידת לימון /  גרידת תפוז

כפית אבקת אפייה

2 ביצים

מיכל שמנת מתוקה ( 250 גרם )

50 גרם חמאה מומסת

כפית תמצית ווניל

לשכבת הגבינה נכין:

500 גרם גבינה לבנה 5% / 9%

4מיכל שמנת מתוקה

3/4 כוס סוכר

כפית סוכר ווניל

2 ביצים

3 כפות קורנפלור

ול”טופ” העוגה:

12 משמשים

אבקת סוכר

ונעבור להכנת הדבר המושלם הזה.

מתחילים עם חימום התנור  על 180 מעלות ונגשים לעבודה:

מנפים את הקמח לתוך קערה

ואז  מכניסים ומערבבים פנימה את כל חומרי הבסיס של העוגה:

סוכר, ביצים, א. אפייה, גרידת לימון, שמנת מתוקה, חמאה ואת תמצית הווניל

ומביאים לבלילה אחידה.

יוצקים אותה לתבנית עגולה “26 שרופדה בנייר אפייה.

מכניסים למקפיא ועוברים להכנת בלילת הגבינות:

את כל חומרי  שכבת הגבינה מכניסים לקערה ומערבבים טוב טוב (גבינה, סוכר, קורנפלור, ביצים, סוכר ווניל ושמנת מתוקה)

מערבבים טוב טוב ומביאים לבלילה אחידה.

 

מוציאים את התבנית מהמקפיא, יוצקים את בלילת הגבינה על בסיס העוגה

מניחים בצד.

כעת ניקח את המשמשים, נשטוף ונחתוך ל”כיפות” קטנות.

נסדר את “כיפות” המשמש סביב העוגה על בלילת הגבינה.

נפזר בנדיבות אבקת סוכר על המשמשים

ונכניס לתנור לרבע שעה.

כעבור רבע שעה, נוריד את חום התנור ל-160 מעלות וניתן לזה 45 דקות

לא לפתוח את דלת התנור אפילו לא לשנייה עד שעוברים 45 דקות מרגע שהנמכתם את חום התנור.

להוציא בול בזמן זה מוכן באחריות.

נשאיר בתבנית עד שמגיע לטמפרטורת החדר ואז ניתן לחלוץ מהתבנית לצלחת הגשה או כלי אחר שיכול להכנס למקרר.

כעבור  לילה במקרר העוגה בשיא הטעם שלה !!!

רגע לפני שמגישים, בוזקים אבקת סוכר, פורסים ומתענגים.

לבריאות ובהצלחה.

 

 

 

1 Comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם