עוגת מנגו

זה יכול להיות כל פרי, זה גם יכול להיות ללא פרי בכלל.

רעיון האווריריות ומרקם מושלם, זה סוד  הקסם של העוגה.

שנתחיל?

נכניס לקערה:

100 גרם קמח תופח מנופה (חשוב מאוד לנפות, זה מסייע לאווריריות )

עליו נוסיף:

100 גרם כוס סוכר, כפית סוכר ווניל וחצי כפית אבקת אפייה.

נערבב לאבקה אחידה ואז נמזוג פנימה

100 גרם מים ו-100 גרם שמן

נערבב טוב שלא יהיו גושים.

להוסיף גרידת תפוז אחד

נניח קערה ריקה צמודה לקערת הבצק

נפריד ביצים, את החלבון בקערה ריקה ואת החלמון לבלילת הבצק ונטרוף במטרפה ידנית כל פעם חלמון אחד עד שייבלע בבצק ונמשיך לחלמון השני. כך 6 ביצים.

לאחר שהבלילה מוכנה, נניח בצד

ונעבור להקציף את החלבונים לא לפני שנכין לידנו  100 גרם סוכר

נקציף רק את החלבונים כשהופך לקצפת מעט יציבה נוסיף לאט לאט את הסוכר.

עד שמתקבלת קצפת יציבה.

כעט נקפל פנימה את בלילת החלמונים והבצק ונערבב בעדינות למרקם אחיד

בשלה הזה, נחמם תנור על 150 מעלות,

נכניס פנימה תבנית ריקה ונמלא חצי מהבובה שלה במים

ניקח סיר של ג’חנון בקוטר 20 או 22 אינצ’, נגזור נייר אפייה לעיגול בגודל תחתית הסיר, נרסס ספריי  או נטפטף כמה טיפות שמן בתחתית ובדפנות הסיר

ונרפד  הכל בנייר אפייה גבוה יותר מגובה הסיר כמו בתמונה.(תחתית ודפנות הסיר)

מסביב נעטוף ברדיד אלומניום

עכשיו אם רוצים להכין את העוגה עם פרי כלשהו, זה הזמן.

אני לקחתי חבילת מנגו מוקפא שהפשרתי

פזרתי את הפרי בתחתית הסיר

ועליו יצקתי את בלילת העוגה.

כאמור אפשר כל פרי או בלי זה גם יוצא מעולה

נניח את הסיר בתוך התבנית עם המים שבתנור

ושעה ורבע לא פותחים את דלת התנור.

כעבור שעה ורבע פותחים, נועצים שיפוד עץ / קיסם. מוודאים שיוצא יבש. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.

כעבור שעתיים כשהעוגה התקררה. הופכים על צלחת

פורסים משולש, מגישים ומתענגים.

לבריאות ובהצלחה

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם