עוגת לוטוס

עוגת לוטוס

המצרכים :

צנצנת ממרח לוטוס

250 גרם גבינה לבנה 9%

250 גרם גבינת מסקרפונה

גביע קטן של שמנת חמוצה

חבילת ביסקוויטים בטעם לוטוס

50 גרם חמאה

כפית תמצית ווניל

750 גרם שמנת מתוקה (מיכל גדול+מיכל קטן)

ארבע כפות אינסטנט פודינג ווניל

6 כפות סוכר

וניגש להכנה:

ראשית נפורר שלוש שרוולים של ביסקוויט הלוטוס לפרורים דקים דקים

נכניס פנימה 50 גרם חמאה מומסת ונערבב טוב טוב

נרסס בספרי שמן תפנית רינג 26 ונהדק חצי מכמות הפרורים.

נכניס להקפאה ונעבור לשלב הבא.

לקערה גדולה  נכניס:

250 גרם גבינה לבנה 9%

250 גרם גבינת מסקרפונה

גביע קטן של שמנת חמוצה

נערבב לקבלת מרקם חלק ונוסיף שלוש כפות ממרח הלוטוס.

נערבב ונוסיף שתי כפות סוכר וכפית תמצית ווניל.\כשהכל מרקם אחיד נכסה ונעבור לשלב הקצפת.

למיקסר נכניס 500 גרם שמנת מתוקה, ארבע כפות אינסטנט ווניל וארבע כפות סוכר.

נקציף לקבלת קצפת יציבה, נוציא מהמיקסר לקערת הגבינות ונקפל בעדינות בתנועות סיבוביות.

נביא למרקם אחיד.

נוציא את תבנית הרינג מהמקפיא, נצוק מעל הפרורים את הבלילה

נכסה בניילון נצמד ונחזיר למקרר לשלוש שעות לפחות.

לאחר מכן נכניס לקערה קטנה:

250 גרם שמנת מתוקה ואת שארית ממרח הלוטוס שנשאר בצנצנת.

ולמיקרו לשתי דקות.

נערבב לקבלת גנאש חלק,

נמתין ארבע דקות שמעט יתקרר, נוציא את העוגה מהמקרר וניצק את הגנאש היפה מעל העוגה.

כעת בשלב הזה ניתן לעטר ככל שעולה על רוחכם.

אפשר לפזר על חצי עוגה את שארית פרורי הלוטוס שנותרו.

אפשר  לקחת צימקאו לבן עם ממרח לוטוס להמיס לצקת בתבנית סיליקון לדמויות ועיטורים ולהכניס למקפיא, לאחר שקפא לחלוץ מהתבנית ולהניח מעל העוגה ( כוכבים, דגים או מה שיש לכם )

בכל מקרה העוגה יוצאת בטעם של חלום מתוק  ומרגיע

לבריאות תהנו וכתבו איך יצא לכם.

נפגש במתכון הבא

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.