עוגת גבינה קצפת וריבת חלב

עוגת גבינה קצפת וריבת חלב

המצרכים מתאימים לתבנית רינג 22

גבינת שמנת- 200 גר’ (עדיף כמה שיותר % שומן אבל מוצלח גם 5% )

100 גר’ חמאה חתוכה לקוביות

מסקרפונה 100 גרם

שמנת חמוצה (מיכל גדול – 200 גרם)

כוס סוכר

30 גרם קורנפלור

3/4 כוס קמח

6 ביצים

מניחים בקערה את הגבינות, החמאה והשמנת.

מכניסים למיקרו לדקה וחצי, מוציאים ומערבבים טוב טוב.

נותנים לזה להתקרר ובנתיים,

מחממים תנור ל-150 מעלות.

מכניסים לתנור תבנית עם מים (  בהמשך עוגת הגבינה בתבנית הרינג תשב בתוך תבנית המים החמים)

כעת נגזור נייר אפייה בגודל תחתית הרינג, נניח למטה, נרסס ספריי שמן על דופן התבנית ונצמיד נייר אפייה מסביב שיהיה גבוה יותר מהתבנית.

נעטוף הכל מסביב ברדיד אלומניום עדיף שתי שכבות. כך העוגה תצא לבנה אפוייה חלקה ויפה יותר.

ונחזור לבלילה שהתקררה.

נפריד 6 ביצים, את החלבונים לקערת המיקסר ואת החלמונים לבלילת הגבינות.

לבלילת הגבינות נוסיף גם את הקמח והקורנפלור תוך ניפוי.

נטרוף הכל יחד לבלילה צהבהבה חלקה ויפה.

ונניח בצד.

את החלבונים בקערת המיקסר נתחיל להקציף וכשתהפוך לקצפת יציבה נוסיף בהדרגה את הסוכר לאט לאט.

כשהסוכר יהיה חלק מהקצפת נוציא ונקפל בבלילת הגבינות.

נערבב למרקם אחיד.

נרסס את תבנית הרינג שמכוסה מבחוץ רדיד אלומניום ומבפנים עם נייר אפייה כפי שהכנו קודם.

ונכניס לתבנית המים שבתנור.

נאפה 55 דקות מבלי לפתוח את התנור.

כך זה נראה בתנור עם רדיד האלומניום מסביב:

כעבור 55 דקות נפתח מעט את דלת התנור ונכבה אותו.

40 דקות של צינון איטי ואז נוציא את העוגה.

נמתין עוד חצי שעה לקירור מלא ובנתיים נכין קצפת ווניל.

לקערת המיקסר נכניס מיכל גדול של שמנת מתוקה,

4 כפות אינסטנט פודינג ווניל.

3 כפות סוכר,

כפית סוכר ווניל

רבע כוס חלב

ונביא לכדיי קצפת יציבה ויפה.

נכניס למקרר לחצי שעה ובנתיים

ניקח 200 גרם ריבת חלב.

רבע כוס חלב ונכניס למיקרו להמסת הבלילה.

נכניס לשקית זילוף ללא צנטר.

נניח לזה להתקרר טוב טוב

(אפשר להניח בכוס גדולה כשתחתית שקית הזילוף כלפי מטה והשקית כמובן עדין אטומה,

בהמשך לפני השימוש נגזור אותה)

נוציא את רדיד האלומניום מסביב העוגה.

נחלוץ את הרינג מהעוגה.

נסיר את נייר האפייה.

נניח צלחת מעל העוגה ונהפוך אותה.

כעת נוציא את הקצפת מהמקרר, נמרח על העוגה בנדיבות רבה

ניישר יפה כולל דופן העוגה וכשהכל חלק יפה ומדויק נעבור לזילוף ריבת החלב.

נוודא שהתקרר ונגזור עם מספריים את הקצה של שקית הזילוף ונעטר על הקצפת כמה ואיך שבא לנו.

 

נחזיר למקרר וכעבור שעתיים ניתן לפרוס ולהגיש.

 

עונג מתוק עם מרקם מושלם.

בהצלחה יקיריי.

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם