עוגת גבינה עשירה רכה טעימה ומושלמת

עוגת גבינה כמו שכולם אוהבים

לבסיס העוגה:

כוס וחצי קמח

חצי כפית אבקת אפייה

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

חלמון ביצה

שליש כוס חלב

שתי כפות סוכר

את כל המצרכים הנ”ל נכניס לקערת המיקסר ועם וו גיטרה נערבב עד לקבלת בצק מעט פירורי

נחמם את התנור ל 200 מעלות

ניקח תבנית רינג 28 נעטוף אותה ברדיד אלומניום ( מלמטה ומסביב:

נרסס בספרי שמן וניצק פנימה את הבצק שהכנו

נשטח על כל הבסיס.

נחורר עם מזלג כמה שיותר חורים

ונכניס לתנור לרבע שעה עד להזהבה בהירה לשים לב שלא נייבש אותו.

נוציא, נצנן על השיש

ונעבור להכנת מלית הגבינות:

לקערת המיקסר (אחרי שניקינו טוב טוב שטפנו וייבשנו לגמרי)

נכניס 6 חלבוני ביצה

נקציף עד לקבלת קצפת מעט יציבה אך לא יותר מידיי ואז נוסיף חצי כוס סוכר בהדרגה לאט לאט

כשנקבל קצפת יציבה נכבה את המיקסר ונעבור לשלב ב’

לקערה נפרדת נכניס:

750 גרם גבינה לבנה 9%

גביע שמנת חמוצה

כפית תמצית ווניל

חמישה חלמוני ביצה

ארבע כפות גדושות של סוכר

חצי כוס קמח

חצי כוס קורנפלור

גרידת תפוז

ואת כל אלו מערבבים טוב טוב לקבלת בלילה אחידה וחלקה

מקפלים פנימה את הקצפת בשלושה שלבים על מנת להטמיע אותה בבלילה מבלי לשבור אותה

לאחר שהכל הפך לעיסה אחידה יוצקים מעל בסיס העוגה שהתקרר

מכניסים לתנור החום על 200 מעלות ומרגע זה לא פותחים את דלת התנור עד להודעה חדשה…

כאמור מכניסים לתנור  לעשרים דקות ולאחר העשרים דקות מורידית את חום התנור לך 150 מעולת למשך שעה.

כעבור שעה מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור לשעתיים וחצי מבלי שפתחנו את התנור גם כשהוא כבוי.

לאחר שעתיים וחצי העוגה מעט התקררה, מוציאים, עוטים בניילות נצמד ומכניסים למקרר ללילה.

למחרת מוציאים, בוזקים מעט אבקת סוכר, פורסים ומגישים להתענג.

לבריאות יקיריי ונתראה במתכון הבא

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם