עוגת גבינה עם בצק שמרים

באמת שהכי קל בעולם ויוצא מושלם.

בצק השמרים:

לקערת המיקסר נכניס :

קילו קמח מנופה

50   גרם שמרים יבשים

חצי כפית מלח

ושקית קטנה של משפר אפיה.

נערבב לאבקה אחידה ונעצר.

בקערה נפרדת נכניס:

4 ביצים

כוס סוכר

ונקציף עם מקצפת ידנית לבלילה חלקה.

נוסיף לבלילת הביצים:

כפית סוכר ווניל

3/4 כוס חלב

שמנת חמוצה – מיכל רגיל

200  גרם חמאה מומסת במיקרו.

נערבב טוב טוב לבלילה חלקה ואז נוסיף לקערת המיקסר לאבקת הקמח.

נערבב כשבע דקות ונעצור.

נוציא את כדור הבצק שנוצר לנו,

נכסה בניילון נצמד וניתן לנוח כחצי שעה.

כעבור חצי שעה נכניס למקרר לילה לתפיחה קרה.

למחרת  לפני שנתחיל עם הבצק,

ניקח קילו גבינה לבנה 5% נכניס לחיתול בד / גופיית טריקו

נכסה ונניח על רשת להוצאת מי הגבינה.

התהליך חשוב מאוד להצלחת העוגה.

זה אמור להגיר נוזלים במשך שלוש שעות, אל תקצרו הליכים.

כך הגבינה נראית לאחר שלוש שעות:

כעת מוציאים את הבצק, לשים מעט ביד לחימום קל והוצאת אוויר כלוא

מגלגלים לצינור ומחלקים ל 4 חלקים מכדררים  לכדורים בגודל שווה, מכסים במגבת ונותנים לנוח כשעה.

בנתיים ניגש להכין את המלית:

את הגבינה שהגירה נוזלים נכניס לקערה,

נוסיף ארבע כפות אינסטנט פודינג ווניל,

חצי כוס סוכר,

שתי כפות גדושות של קורנפלור

4 חלמונים

ונערבב טוב טוב לבלילה חלקה וסמיכה.

(בשלב הזה לאוהבי הצימוקים, ניתן להוסיף  חופן צימוקים שישפר את החוויה)

כעת משעברה שעה.

ניקח כדור בצק, נרדד למלבן

נחתוך עם סכין את השוליים ליצירת מלבן ישר.

משני צדדיו נחרוץ עם סכין חדה פסים כשליש מרוחב הבצק

במרכז ניצק את בלילת הגבינה לאורך המלבן.

ונתחיל לעטוף את הגבינה עם פס בצק מכל צד.

ימין, שמאל, ימין שמאל עד שנכסה את כל הגבינה ותיווצר לנו עוגה יפה.

בזהירות נרים ונניח בתבנית אינגליש קייק מרוססת בספרי שמן ולתנור שחומם מראש על 180 מעלות

כשמזהיב יפה, נוצא, נצנן, נכניס למקרר לשעתיים, נבזוק אבקת סוכר, נפרוס ונגיש להתענג.

 

 

 

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם