עוגת גבינה ופרורים

יקיריי,

תעקבו צעד צעד, שלב אחר שלב וזה שלכם.

קדימה חברים זה הולך להיות מאתגר עם תוצאה מרשימה וטובה.

המצרכים שחייבים להיות לידנו לפני שמתחילים וניתן למצוא בכל סופר הם:

250  גרם פתי בר ( זה שרוול אחד של פתי בר, יש קלאסי, ווניל, קקאו, או בכל טעם שבא לכם, אני מעדיף ווניל )

50 גרם חמאה  ( בערך כף וחצי של חמאה, אני מעדיף מלוחה, אבל מה שבא לכם)

500  גרם שמנת מתוקה ( מיכל גדול )

כוס  סוכר ( כוס חד פעמית )

500 גרם גבינה לבנה  ( 5% או 9% מה שבא לכם )

שקית אינסטנט פודינג וניל ( מגיע בקרטונית קטנה כשבפנים יש שקית )

שקית סוכר ווניל

שמנת חמוצה (שזה שמנת רגילה)

כלים שצריך להכנת העוגה:

תבנית עגולה רינג “26 ( תבנית שניתן לשחרר את הטבעת לאחר שהעוגה מוכנה. לא חייבים, אבל זה הרבה יותר יפה להגשה)

ספריי שמן ( או כף שמן לשימון התבנית )

מקצפה ידנית או מיקסר שניתן להקציף את השמנת ( תבקשו עזרה אם מסובך לכם)

זהו זה.

זה כל מה שצריך.

 שנתחיל?

אז ככה:

מרסקים את הפתי בר(אפשר בבלנדר, אפשר בתוך מגבת לסגור מסביב ולדפוק עם מארוך או פטיש שניצלים. לדפוק חלש אבל בצורה שתפורר את כל הפתי בר )

מחממים על מחבת גדולה את החמאה עד שנמסה קלות ואז מכניסים את  כל פרורי הפתי בר ומערבבים כל הזמן עד שכל החמאה נמסה לגמרי והתערבבה בפתי בר. (תזהרו לא יותר מידיי שלא יישרף ואז יהיה טעם מריר לפתי בר )

מכבים ומזיזים את המחבת מהגז.

כעת  מרססים קלות בספרי שמן או בכף שמן את התבנית. אבל ממש מעט.

לוקחים חצי מהכמות הפתי בר ומיישרים בתבנית העגולה.

מהדקים טוב טוב כשזה חם. מניחים בצד שיתקרר ואת מחצית מהכמות  שנותרה, שומרים בצד.

בקערה נפרדת מכניסים את הגבינה, את השמנת הרגילה, 3/4 כוס סוכר, אינסטנט פודינג וניל ומערבבים לבלילה אחידה ומניחים בצד.

כעת במיקסר ידני או עומד, מכניסים את השמנת מתוקה ואת רבע כוס הסוכר שנותר ומקציפים לקצפת יציבה וחלקה.

מקציפים אבל לא יותר מידיי כדיי שהקצפת לא תתפרק. לא תוכלו לפספס, תקציפו עד שהיא תיראה לכם יפה, יציבה וחלקה.

כשהקצפת מוכנה, מכניסים אותה לקערה עם הגבינה שחיכתה לנו בצד ומערבבים בכף גדולה בעדינות ולאט. זה נקרא קיפול.

כשהכל הופך לבלילה אחידה, מוזגים אותה מעל פרורי הפתי בר שבתבנית העגולה,

מיישרים  יפה את החלק העליון ומפזרים את שארית הפתי בר ששמרנו בצד.

מכסים בניילון נצמד ולמקרר לילה. ( אגב היא הכי טובה יומיים אחרי…)

באמת שיוצא מושלםםםם.

בהצלחה ולבריאות

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם