עוגת גבינה אפויה

גבינה אפויה ומטריפה

עוגה  מעולה על בסיס “הכל בקערה אחת” והפעם גבינה אפויה  טעימה בטרוף.

ראשית המצרכים:

(אגב, לראשונה החלטתי לנסות בצק פריך  מתוק מוכן של “מעדנות” השתמשתי ויצא מושלםםםםםם )

גליל אחד של בצק פריך מוכן (בחבילה יש שניים, השתמשתי באחד ואת השני החזרתי להקפאה)

3  מיכלים של גבינת שמנת  30%

חבילת מסקרפונה

מיכל קטן של שמנת חמוצה

חצי כוס חלב

כפית תמצית ווניל

כפית סוכר ווניל

כוס סוכר

4 ביצים

וזהו.

לקערה מכניסים את כל המצרכים ומערבבים טוב טוב  עם מטרפה ידנית לקבלת מרקם חלק של בלילה נעימה.

מכניסים למקרר וניגשים לבסיס העוגה

פותחים את גליל הבצק מניחים עליו תבנית אינגליש קייק וחותכים לגודל תחתית התבנית.

מרססים ספריי שמן בתחתית התבנית. מרפדים בנייר אפייה שגם אותו מרססים בשמן.

מניחים  פס שקרצנו מהבצק בתחתית התבנית. כך עושים בשלוש התבניות.

מוציאים את בלילת הגבינות מהמקרר.

יוצקים מעל בסיס הבצק ומכניסים לתבנית תנור שמלאנו בחצי מהגובה שלה במים.

את כל זה מכניסים לתנור על 160 מעלות לשעה.

כעבור שעה העוגות  אמורות להזהיב וזה אומר שהן מוכנות.

מוציאים שולפים עם נייר האפייה מהתבנית ומניחים על רשת לקרור.

לאחר שהגיעו לטמפרטורת החדר, מכניסים למקרר ללילה ולמחרת בוזקים מעט אבקת סוכר ומגישים להתענג.

לבריאות אהובים ובהצלחה.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם