עוגת ביסקוויטים של פעם

  כן בדיוק ההיא,

העוגה שכל כך אהבנו ולמען האמת…עדין.

פשוטה מהירת הכנה וקלה ברמות של ילדים

המצרכים מתאימים לתבנית פיירקס 30X40 או כמו שהכנתי אתמול בתבנית עגולה.

זה מעט יותר מורכב כי צריך לחתוך את הפתי בר הרבה יותר אבל יוצאת מרשימה ויפיפייה

שלושה שרוולים / חבילות פתי בר

ניתן לשלב חצי חצי עם פתי בר בטעם שוקולד (חום כהה)

קערת נס קפה ( 2 כפיות אבקת נס, 2 כפיות סוכר ושתי כוסות מים חמים)

נתחיל מזה שניתן לנס קפה מעט להתקרר שיהיה נוח לעבוד מבלי לקבל כוויה.

ראשית נתחיל עם הקצפות:

לקערת המיקסר אליה נכניס:

750 מ”ל שמנת מתוקה (מיכל גדול + מיכל קטן)

חצי כוס חלב

4 כפות סוכר

כפית סוכר ווניל

4 כפות אינסטנט ווניל 

להקציף את כל אלו ולהביא לידיי קצפת יציבה ויפה.

כשהקצפת מוכנה, ניקח 2 קופסאות של גבינה 9% (סה”כ 500 גרם גבינה)

נכניס לקצפת וניתן עוד חצי דקה של הקצפה

כעת אם רוצים לשלב קצפת ווניל ושכבה אחרת של קצפת שוקו, ניקח חצי מכמות הקצפת, נוציא נניח בקערה נפרדת נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר.

לחצי שנשאר בקערת המיקסר, נוסיף שלוש כפות אבקת שוקולית וכף אבקת קקאו ונקציף עשרים שניות.

נוציא נכסה בניילון נצמד ולמקרר.

נעבור להרכבת העוגה:

נסדר שכבה של פתי בר ישרה ויפה או עגולה בהתאם לתבנית

נבריש עם מברשת מהנס קפה לא הרבה אלא רק להרטיב מעט

וניצק שכבת קצפת.

נניח שוב שכבת פתי בר (אם החלטתם בטעם שוקו אז זה הזמן)

ולצקת וליישר שכבה של קצפת חומה

שוב פתי בר, שוב להרטיב עם מברשת מהנס קפה ושוב קצפת.

כך עד שנסיים את כל הקצפת.

שכבה אחרונה חייבת כמובן להיות קצפת.

נכסה בניילון נצמד ולמקרר לשעתיים.

לעיטור:

להמיס צימקאו להכניס לשקית זילוף עם חור קטן ולזטף לאורך ולרוחב

לצנן מעט לפרוס ולהתענג

לבריאות ובהצלחה.

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.