עוגיות תמרים

עוגיות תמרים נמוכות כמו שלא אכלתם מעולם

  • 3  כוסות קמח תופח מנופה
  • 1   כפית אבקת אפייה
  • ½   כפית מלח
  • ½   כוס אבקת סוכר
  • 1   כף   גדושה של קורנפלור
  •   100 גרם חמאת מומסת
  •   7 כפות 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס מים חמים

למלית:

  • 15 תמרים ללא גלעין (המעג’ול מעולים)
  • חצי כוס מחית תפוחי עץ

 

ראשית מכינים את הבצק:

לקערת המיקסר מכניסים את כל היבשים, מערבבים ואז מוסיפים  חמאה ושמן מוסיפים את המים ומעבדים לבצק רך וחלק, מכדררים לכדור , עוטפים בניילון  נצמד ולמקרר לשעה.

כעת נעבור להכנת המלית:

לבלנדר נכניס את כל התמרים עם מיכל של מחית תפוחי עץ ונערבב למחית חלקה. ניילון נצמד ולמקרר.

כעבור שעה, נוציא את הבצק מהמקרר, נחלק לשלושה כדורים. נניח על משטח העבודה נייר אפייר, עליו נפזר סוכר

על הסוכר נניח את הבצק

עליו נניח עוד נייר אפייה ונרדד למלבן של 30X40

נסיר את הנייר העליון, נמרח את מחית התמרים באופן שווה על כל המלבן ונגלגל לרולדה יפה.

 

נניח בתבנית שרופדה בנייר אפייה, נחרוץ עם סכין חלקה וחדה כל 2 סנטימטר.

וכך לשני כדורי הבצק הנוספים.

בין רולדה לרולדה אני מגלגל נייר אלומיניום ועוטף אותו בנייר אפייה כדיי שהרולדות לא יצנחו בגלל החמאה.

מכניס לתנור על 180 מעלות עד להזהבה בהירה. לא יותר מידיי כשהן מתקררות הן מתייבשות לכן חשוב לא לייבש יותר מידיי.

משהו כמו חצי שעה.

לאחר שהזהיבו קלות, מוציאים, פורסים ומסדרים בצלחת גדולה, מצננים מעט ובוזקים אבקת סוכר.

מנשנשנים… ואם בכל זאת נשארו כמה…ניתן לשמור בצנצנת אטומה עד שבוע.

בהצלחה ותתענגו.

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם