
עוגיות ריבה
שאגב אצלנו במשפחה קוראים להם עוגיות “רבקה”
רבקה זו אחותי ובכל זמן נתון יש לה חבילת עוגיות כאלה בארון.
בכל אירוח הם הראשונות לצאת…….(בדרך כלל הן חוזרות לארון כמו שהן…..)
אז עם המון אהבה וסבלנות הכנתי ויצא לי……….לא דומה לקנוי.
הבעיה שלא ניתן לאכול אחד…זה באמת ממכר.
כמה פשוט ככה קל.
להכנת כ-60 עוגיות צריך:
3 כוסות קמח תופח מנופה
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית מלח
½ כוס אבקת סוכר
1 כף גדושה של קורנפלור
100 גרם חמאת מומסת
3/4 כוס שמן
1 כוס מים חמים
200 גרם ריבת תות שדה (ללא פרי- לבחור את הסוג הכי חלק שיש)
להכנת הבצק:
לקערת המיקסר מכניסים את כל היבשים, מערבבים ואז מוסיפים חמאה ושמן מוסיפים את המים ומעבדים לבצק רך וחלק, מכדררים לכדור ,
עוטפים בניילון נצמד ולמקרר לשעה.
כעבור שעה, נוציא את הבצק מהמקרר,
נחלק לשלושה כדורים. נניח על משטח העבודה נייר אפייה עליו נניח כדור בצק אחד.
על הבצק נניח עוד נייר אפייה ונרדד למלבן של 30X40 שזה בערך גודל של תבנית אפייה.
לאחר שרדדנו , נסיר את נייר האפייה העליון.
עם קורצן בגודל העוגיה הרצויה נקרוץ עיגולים (עדיף קורצן משונן, העוגיות יוצאות מדהים)
לאחר שקרצנו את כל המשטח, נחמם תנור על 180 מעלות
ונכניס לאפייה קלה עד הזהבה ממש בהירה שלא יתייבשו.
אלו הן התחתיות של העוגיות.
כעת נכין את החלק העליון. (הטבעת)
נרדד כמו בשלב הקודם עם נייר אפייה מעל ומתחת לבצק.
נקרוץ גם את הבצק הזה בקורצן הקודם. אלא שהפעם נקרוץ עיגול נוסף וקטן במרכז של כל עיגול.
(זה יהיה “החלון” שממנו תבצבץ הריבה בהמשך)
גם את “הטבעות” הללו נכניס לתנור ונאפה קלות.
ממשיכים אותו דבר עם שארית הבצק.
חשוב מאוד לדעת שבין כל עיגולי הבצק נשאר המון “בצק מיותר” שגם אותו נרדד ונכין עיגולים ו / או טבעות.
לאחר שאפינו “תחתית עוגיה” ועליונית לעוגיה.
נספור שיש כמות שווה. כי…”לכל סיר יש מכסה”
ומשאריות הבצק נכין בהתאם תחתיות או חלק עליון.
(נניח יש 60 עיגולים, אז צריך שיהיה 60 טבעות)
לאחר שהכל אפוי ומוכן. לאחר שספרנו ויש כמות זהה של תחתית ו”טבעת”
נתחיל להרכיב את העוגיה.
עם כפית נניח מעט ריבה על תחתית הבסיס ומעליו נושיב את הטבעת.
לאחר שלוש / ארבע עוגיות כבר תדעו במדויק את כמות הריבה שנוחה לכם.
כשסיימנו להרכיב את כל העוגיות והנחנו אותם על משטח עבודה אחד ליד השני ולא אחד על השני.
נבזוק בנדיבות אבקת סוכר מנופה על כולם.
נסדר בצלחת הגשה / מגש ונתחיל להתענג.
זה נשמר מעולה בקופסה אטומה עד 10 ימים מחוץ למקרר.
אבל זה תאורטי בלבד…….אחרי יומיים לא נשאר אחד.
לבריאות יקיריי
certainly like your web site however you need to take a look at the spelling on several of your posts. Several of them are rife with spelling issues and I find it very bothersome to tell the truth then again I will definitely come again again.
Hmm is anyone else experiencing problems with the pictures on this blog loading? I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any feed-back would be greatly appreciated.
My family all the time say that I am killing my time here at net, but I
know I am getting experience everyday by reading thes
토토사이트
I admire this article for the well-researched content and excellent wording. I got so involved in this material that I couldn’t stop reading. I am impressed with your work and skill. Thank you so much 토토사이트
Very rich content to say the least 토토사이트
My family all the time say that I am killing my time here at net, but I
know I am getting experience everyday by reading thes 토토사이트
Superbly written article, if only all bloggers offered the same content as you, the internet would be a far better place안전놀이터 추천
איזה תנור יש לך? רוצה לקנות תנור שיש מישהו בעולם שמרוצה ממנו. נמאס לי להתאכזב
תנור של טקה teka מרוצה ממנו אשששש