סינבון מיני

סינבון קינמון

או עינוגי הקינמון

להכנת כ- 60 ביסוני עוגיות קינמון יש צורך ב:

( אגב המתכון לבצק  הסינבונים זהה לבצק שמרים של גביניות ועוגות שמרים כמעט מכל סוג  )

ולהכנה:

חצי קילו קמח מנופה

כף שמרים יבשים

שקית או כף משפר אפייה

שלוש כפות סוכר

רבע כפית מלח

חצי כוס שמן

כוס מים פושרים

לקערת המיקסר נכניס את כל היבשים מלבד המלח.

נערבב טוב ואז נוסיף את המים והשמן.

נלוש מעט כמה סיבובים במיקסר ואז נוסיף את המלח.

ניתן למיקסר לעבוד עשר דקות לא פחות.

כעבור 10 דקות נכבה ונכסה את כל המיקסר בניילון נצמד כמו שהוא. כשוו הלישה תקוע בבצק.

ניתן לזה לתפוח משהו כמו שעה.

 

כעבור שעה  נסיר את הניילון הנצמד, נפעיל את המיקסר לשלושה / ארבעה סיבובים ונכבה.

נוציא את וו הלישה מהבצק, נטפח קלות על כדור הבצק להוצאת אוויר כלוא. נפזר מעט קמח בקערית המיקסר, נניח את כדור הבצק, גם מעליו נפזר מעט קמח ונכסה בניילון נצמד לשעה נוספת.

כשתופח יפה ועברה שעה. נוציא את הבצק מהקערה, נפזר קמח על משטח עבודה.

נחלק את הבצק לשישה כדורים.

נכסה במגבת וניתן שוב חצי שעה מנוחה לתפיחה נוספת.

אל תתעצלו, כל תפיחה נוספת מבטיחה עוגיות מושלמות יותר.

בכל מקרה כעבור חצי שעה, ניקח כדור בצק, נרדד עם מערוך למלבן גדול ודק ככל שניתן.

נפזר על הבצק קינמון ומעט סוכר, אפשר להוסיף צימוקים.

נגלגל לגליל ארוך. נחתוך עם סכיר כל שלושה סנטימטר,

ניקח כל גליל שחתכנו ונעמיד אותו בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

נלחץ מעט על כל גלילון כזה ונמלא את התבנית.

כעת נבריש עם ביצה  וקמצוץ סוכר.

ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה קלה וחשוב להזהר לא לייבש אותם יותר מידיי.

בזמן שהם בתנור, נמלא תבנית  נוספת  בעינוגי הקינמון הללו.

במקביל נשים בקלחת או סיר קטן. כוס סוכר וכוס מים ונביא לרתיחה. כשרותח ניתן עוד עשר דקות ואז נמזוג על כל עוגיה מעט מהסירופ.

זה מבריק אותם, זה שומר עליהם זמן נוסף וזה טעים יותר.

לאחר שהתקררו, נבזוק מעט אבקת סוכר ונגיש להתענג.

לבריאות יקיריי.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם