סברינה עם 0 קלוריות………עד הביס הראשון.

סברינה צרפתית מענגת ואיכותית.

תהליך ארוך אבל שווה את ההשקעה, יוצא נדיר !!!

  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפיות סוכר
  • 3 ביצים
  • 2 כוסות קמח מנופה
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • כפית מלח

 

  1. בקערת המיקסר מכניסים את הסוכר הביצים והשמרים וטורפים היטב.
  2. מוסיפים את הקמח המנופה ומערבלים עם וו הלישה במהירות נמוכה במשך כ-5 דקות.
  3. לשים 10 דקות נוספות, וכל 3 דקות מוסיפים שליש מכמות החמאה, דקה לפני תום הלישה, מוסיפים את המלח.
  4. בסוף הלישה אמור להתקבל בצק דביק.
  5. מעבירים את הבצק לכלי אטום ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר
  6. לשים את הבצק קצרות כדי להוציא ממנו אוויר. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר 12 עד 18 שעות
  7. יוצקים את הבצק לגומחות שבתבנית אפיה של קאפ קייקס או במנג’טים אלומיניום חד פעמי.

מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

בינתיים מחממים את התנור ל-150 מעלות.

אופים 15-12 דקות, עד שהכדורים מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.

 

כשהם במקרר מתקררים ונחים.

ניגש להכין את הסירופ שהוא כל הטעם שבסברינה.

בסיר נמלא :

5 כוסות מים,

5 כוסות סוכר,

1/2 כוס מיץ תפוזים

נרתיח ונצמצם על אש גבוהה כ 15 דקות. לאחר שהסירופ הצטנן מעט.

נוסיף 5 כפיות רום.

נערבב הכל.

נמזוג לקערה רחבה כמה שיותר.

נניח את הסברינות בקערת הסירופ, נכסה עם מגבת וניתן להם לשתות ולספוג כמה שיותר סירופ.

לאחר שנחו שלוש שעות בסירופ, נהפוך כל סברינה וניתן להם לנוח ולספוג גם מצידה העליון כחצי שעה.

לאחר מכן, להניח על משטח עבודה.

לחרוץ כמו כריך כל סברינה ולהניח בצד.

 

להכין קרם ווניל:

2 מיכלים קטנים של שמנת מתוקה,

שתי כפות סוכר,

כפית תמצית ווניל

להקציף הכל לקצפת אוורירית ויציבה

בשקית זילוף למלא את החריץ שפתחנו בסברינה.

להניח במנג’ט הגשה.

לאחר שסיימנו למלא את כולן.

לקשט בדמעת קצפת עומדת מעל.

להניח דובדבן מתקתק

להגיש ולהמתין …המחמאות וקריאות התפעלות מייד יגיעו.

תהנו יקיריי.

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.