אז התארחתי הכנתי בשלתי ואפיתי שלל מנות כפי שיופיעו פה בהמשך.
לבקשתכם המתכונים ובחיי שזה פשוט, קל ומלא אהבה.
בהצלחה יקיריי.
- שקשוחציל
- תרד תורכי על ברוסקטות עם שום וגבינת צאן
- סלט עגבניות שרי ובייבי מוצרלה
- סלט כרובים גזר והפתעות
- סלט ירוקים- נענע בזיליקום רוקט ופטרוזיליה
- טחינת עגבניות וזעתר
- בוריק ביצה נענע ופרמז’ן
- פוקאצ’ות גמבה, בטטה, חציל, וגבינה
- חלת כדורים
- בייגלה עם חמאת פיסטוק
- סלט חם של פטריות גמבה ובצל ירוק.
- דניש קינמון פטיסייר ואגוזים
- עוגת גבינה אישית מזוגגת בפירות יער
ואלו המתכונים המלאים:
שקשוחציל
כמות ל 4 סועדים סבירים
1/4 כוס שמן קנולה
2 פלפלים חריפים
10 שיני שום פרוס דק
8 עגבניות בשלות מקולפות וחתוכות לקוביות
1 חציל
כף פפריקה מתוקה
חצי כף סוכר חום
מלח
8 ביצים
מעט בזיליקום טרי
גבינה בולגרית לעיטור והעשרת כל ביס.
מחממים מעט שמן במחבת גדולה
מטגנים את הפלפל החריף כשהוא חתוך לפרוסות
מוסיפים את השום הפרוס ומערבבים תוך כדי טיגון
מוסיפים את העגבניות, החצילים הסוכר והמלח ומביאים לבעבוע עד רתיחה.
מתבלים בפפריקה ומנמיכים את האש לצמצם את כל הנוזלים.
לאחר כרבע שעה יוצקים בעדינות את החלבון בלבד (הלבן).
מערבבים טוב טוב וכשמוכן, יוצרים גומחה ממש מעין בורות ברוטב ומכניסים פנימה את החלמון. מבשלים עד הרמה הרצויה של החלמון. מוציאים מעטרים בגבינה הבולגרית ובאמצע דוחפים בעדינות הבזיליקום לניחוח פרשי וקישוט.
בוריק
עלה סיגר
שמן עמוק
להכניס פנימה ביצה כשהעלה חציו בתוך השמן
להוסיף קוביה קטנה של פרמז’ן
מעט בצל מגורד
שלוש שקדים מלובנים חתוכים קטן
ביצה
מעט מלח
לטגן עד הזהבה להוציא
לגרד פרמז’ן מעל ולהגיש
חלה עשירה
הכמויות והמצרכים שבמתכון מתאימים לחלת כדורים + 6 פוקצ’ות + 8 ברוסקטות קטנות
2 ק”ג קמח מנופה
4 כפות שמרים
2 כפות מלח
6כפות סוכר
6כוסות מים פושרים
1כוס שמן
2ביצים פלוס חלמון
שומשום פרג כצח מלח גס זעתר וגרעיני חמנייה
1/2 כוס שמן זית
ההכנה:
לערבב את השמרים עם הסוכר וכוס מים פושרים. לערבב להמיס את השמרים לגמרי. להוסיף את השמן, מלח ומים. שהכל מעורבב להוסיף לאט לאט את כל הקמח עד לקבלת עיסה נעימה. אחרי שהעיסה מוכנה לשמן קערה לכסות בניילון נצמד ולתת לתפוח כ-45 דקות. לחלק ל 16 כדורים לתת לתפוח כ 30 דקות ואז להניח בתבנית רינג 7 כדורים. כדור ליד כדור ובאמצע עוד אחד.
על כל כדור למרוח ביצה טרופה בתוספת חלמון ושמן זית ואז לבזוק על כל כדור ציפוי שונה. כצח זעתר שומשום מלח וכו.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להזהבה הרצויה, חשוב לבדוק שהתחתית עשויה ומוכנה.
פוקצ’ה:
לקחת מבצק החלה 6 כדורים קטנים לשטח כל כדור לאליפסה.
לחורר עם האצבעות מלא גומחות.
לבזוק כמות נדיבה של שמן זית ואז את המילוי :
שתי פוקצ’ות עם זעתר, שומשום וגבינת קממבר פרוס.
שתי פוקצ’ות עם פרוסות חציל ובטטה
ושתי פוקצ’ות עם פלפל אדום ופלפל צהוב
ולתנור בחום של 200 מעלות עד להזהבה.
ברוסקטות:
לקחת את שלושת הכדורים שנותרו.
לחצות כל כדור לשניים ומכל חצי לשטח דק דק.
אם נשאר שארית בצק אפשר לשטח ולהכין ברוסקטה נוספת.
על כל ברוסקטה למרוח שמן זית ולתנור ל 200 מעלות לכמה דקות עד שמזהיב יפה.
מוציאים מצננית ואז נגשים להכנת התרד שבא מעל:
תרד שום וגבינת צאן
לטגן חמש שיני שום פרוסים דק עד הזהבה.
להוציא ולהניח בצד.
לקחת צרור עלי תרד לאדות על אש נמוכה עד לניגור המים.
להוסיף את השום הפרוס המטוגן, לערבב ולהוסיף כף שמן זית.
מעט מלח ולהוציא.
למרוח על כל ברוסקטה ומעל להניח פרוסות של גבינת צאן.
בייגלה:
מצרכים:
1 קילו קמח
1 כף מלח
5 כפות סוכר
6 כפות שמן זית
2 כפות שמרים
2 וחצי כוסות מים פושרים
שומשום ביצה מלח גס וקצח
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר לערבב את הקמח עם המלח
להוסיף את הסוכר, השמרים והשמן לערבב ולהוסיף את המים בהדרגה עד שנוצר בצק אחיד ורך. ללוש במיקסר כ 10 דקות.
להוציא, להניח בקערה לכסות במגבת ולתת לתפוח עד שמכפיל את עצמו.
לחלק את הבצק לשני חצאים.
לחלק כל חצי ל 16 חלקים שווים.
כן כן יוצאים 32 כדורים קטנים וחמודים שכל כדור זה בייגלה.
ליצור מכל כדור מעין נקניקיה בעובי אצבע וללפף כל קצה עד האמצע להדביק את הקצוות כלפי מטה.
למרוח ביצה, שומשום, קצח ומעט מלח גס.
לאפות בחום גבוה-טורבו עד שמשחים.
חמאת פיסטוק:
טוחנים בבית ואם אין מטחנת קפה חזקה מבקשים ממוכר התבלינים לטחון 200 גרם פיסטוק מקולף לא קלוי. בבית להוסיף לפיסטוק המעוך.
חבילת חמאה מלוחה (הזהב )
מעט מלח
חצי כפית סוכר וכף שמן זית
לערבב הכל טוב טוב ולהכניס למקרר
כשרוצים להשתמש, מוציאים חצי שעה לפני.
עד שעה לפני השימוש
סלט שרי
כ 30 עגבניות שרי מצבעים וזנים שונים חתוכים לחצי.
בקערית נפרדת לערבב רבע כפית מלח שתי כפות שמן זית מעט לימון סחוט וחצי כפית סילאן.
לשפוך על העגבניות החצויות.
להכניס פנימה בייבי מוצרלה
כמה עלי בזיליקום
ואגוזי מלך שבורים
לערבב ולהגיש
סלט כרובים
חצי כרוב לבן
רבע כרוב סגול
3 גזרים
גמבה אדומה
ארבע צנוניות
לחתוך הכל קטן ויפה
לערבב
להוסיף 10 דובדבנים מסוכרים חצויים
10 ענבים מתוקים חצויים
שומשום
מעט לימון
מעט שמן זית
מעט מלח
להגיש ולרענן את הנשמה
סלט ירוקים
רבע צרור נענע
כמה עלי בזיליקום
צרור רוקט
צרור פטרוזיליה
שלוש כפות שמן זית
מעט מלח
מיץ לימון משני לימונים
רבע כף סילאן
לערבב הכל ולהגיש זה כל הסיפור- הטעם מדהים
טחינת עגבניות
שתי כפות טחינה גולמית.
מיץ משני לימונים
שלוש שיני שום כתוש
לגרד בפומפיה טוב טוב שלוש עגבניות מגורדות הכי דק שניתן
מעט מלח
כף זעתר
ולערבב היטב
להביא לסמיכות הרצויה
לעטר בעגבניות שרי במרכז ולבזוק מעט זעתר על הכל
להוסיף כמה נקודות שמן זית
ולהגיש
סלט חם – פטריות גמבה ובצל ירוק
בווק מעט שמן זית
שני סלסלות פטריות קצוצי גבעול
להקפיץ ולהוסיף תוך כדיי טיגון
שלוש כפות שומשום
כפית סוכר
מעט מלח
שתי כפיות טריאקי
וכשהפטריות זהובות מוסיפים את הבצל הירוק והגמבה כשהן קצוצים דק ויפיה.
לערבב הכל ולהגיש חםםםם
דניש קינמון פטיסייר ואגוזים:
קילו קמח מנופה
50 גרם שמרים יבשים
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
3/4 כוס חלב
שמנת חמוצה
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
שקית סוכר ווניל
כפית מלח
קינמון
200 גרם אגוזי מלך מרוסקים
קרם פטיסייר – בסיר מחממים כוס חלב עם מקל וניל חצוי. שקשה מאוד עד בלתי אפשרי להשיג היום ולכן משתמשים בכפית תמצית ווניל מרוכזת איכותית וטבעית.
בקערה טורפים 2 חלמונים, מוסיפים שתי כפות קורנפלור שתי כפות סוכר ומערבבים טוב טוב עד קרם חלק ושופכים לחלב החם שבסיר בהדרגה תוך השוואת טמפרטורות
ממשיכים לערבב עד שנוצר קרם סמיך, מורידים מהאש ומקררים מעט, מוסיפים את החמאה ומצננים.
בקערת המיקסר מכניסים את הקמח עם השמרים ומערבבים לאחר מכן בקערה נפרדת מערבבים את החמאה, החלב והשמנת לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים את הביצים הסוכר סוכר ווניל ומלח
מכניסים את הכל לקמח ומערבבים בוו הלישה כ 6 דקות לקבלת בצק אחד ומעט דביק.
מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה כ 30 דקות.
לאחר מכן מכניסים למקרר להתפחה ללילה שלם או למינימום 4 שעות.
לאחר שתפח במקרר מקמחים משטח עבודה.
ומחלקים את הבצק שהפך להיות נעים וחלק. ל 2 כדורים ומניחים להתפחה אחרונה כשעה.
מרדדים כל כדור למלבן, מורחים קרם פטיסייר קינמון ומעט סוכר ומגלגלים לרולדה..
פורסים פרוסה מעט עבה מהרולדה משכיבים וזה הדניש הראשון.
כך פורסים את כל הרולדות ומניחים כל דניש בתבנית עם נייר אפייה ולדאוג שיהיה מרחק סביר כי הן מתרחבות באפייה.
חורצים עם סכין חדה מעט חריצים באלכסון הדניש ונותנים להם לנוח ולתפוח בתבנית עוד כחצי שעה.
מורחים ביצה ומים מסביב ומעט מעל
מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות לחצי שעה בערך.
כשמזהיב / משחים . מוציאים, בוזקים מעט סירופ שעשוי מחצי כוס סוכר וחצי כוס מים רותחים מערבבים ובעדינות יוצקים על הדנישים להברקה ושמירת הטריות לאורך זמן.
עוגת גבינה אישית בזיגוג פירות יער
חבילת פתי בר בטעם שוקו / רגיל
מעט חלב
800 גרם גבינת שמנת 30% לפחות
כוס סוכר
כפית תמצית ווניל
4 ביצים
שמנת חמוצה
לרסק את הפתי בר במיקסר טוב טוב. להוסיף את החלב ולהביא למצב של בצק דביק.
לקחת תבנית קאפ קייקס שרוססה בספרי שמן למלא את תחתית התבנית במלית של הפתי בר ולהכניס להקפאה.
בבלנדר להכניס את הגבינה, כוס סוכר ותמצית הווניל. לערבב לתערובת חלקה ונעימה.
להוסיף 4 ביצים ואת השמנת החמוצה
מוציאים את תבנית הקאפ קייקס מהמקפיא ממלאים התערובת הגבינה ומניחים בתוך תבנית של תנור שמולאה במים עד חצי מגובהה.
את כל זה לתנור שחומם מראש על 170 מעלות עד להזהבת הגבינה מלמעלה.
לאחר שמוכן מצננים ואז לוקחים סירופ פירות יער מרוכז מערבבים עם ג’לטין מומס במים רותחים יוצקים מעל העוגיות ומעטרים בדובדבן
אני אוהב להפוך חלק מעוגיות הגבינה ואז לזגג באותו סירופ פירות יער ולבזדוק מעל אגוזי מלך מרוסקים.
בקיצור….זה כל הסיפור בתוספת אהבה גדולה !!!
Leave a Reply