מרק ארטישוק ירושלמי

מרק ארטישוק ירושלמי עולמי

  • 100 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 4 גבעולי  כרישה קצוצים דק
  • 4 שיני שום קצוצות דק דק
  • קילו ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך קוביות קטנות

  • 3 תפו”א קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

  • מיכל קטן של שמנת מתוקה ( כן לא שמנת לבישול אלא מתוקה 32% או 38%
  • קורט אגוז מוסקט מגורד דק דק
  • כפית פלפל לבן
  • כף מלח
  • בערך ליטר מים

ומתחילים:

מחממים בסיר את השמן, החמאה, הכרישה, השום והבצל על אש נמוכה עד לקבלת מרקם כמעט כמו של ריבה.

מוסיפים את קוביות הארטישוק ותפוחי האדמה. מערבבים ומוסיפים את המים.

מביאים לרתיחה ואז על אש נמוכה כשעה.

כעבור שעה בודקים שקוביות ארטישוק ותפוחי האדמה רכים. מוסיפים את השמנת המתוקה, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ומערבבים.

מסירים מהאש, עם מוט בלנדר מרסקים הכל לידי מחית חלקה.

מוזגים, מעטרים עם עלה ירוק, מטפטפים כמה טיפות שמן זית ומגישים להתענג.

בהצלחה ולבריאות.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם