מפרום הקציצה המושלמת ועכשיו במתכון כשר לפסח

מפרום

סיפרו לכם שזה מסובך, אמרו שקשה להכין, מורכב ולא פשוט?

אז אמרו….

תקראו, תלכו צעד צעד תדייקו בכמויות ובשלבים ותצא לכם קציצה שתתגאו בה כמו שלא התגאתם מעולם.

מתחייב !!!

הכמויות ומצרכים מתאימים  מתאימות ל כ- 24 קציצות מפרום.

שנתחיל?

אז ככה:

 תפוחי אדמה בינוניים

3   גזרים גדולים

חציל

מלח גס

למלית:
700  
גרם בשר טחון עם שומן
2  
בצלים גדולים קצוצים דק
צרור פטרוזיליה טרייה קצוצה
5  
כפות קמח מצה
ביצים
מלח לפי הטעם
1/2 1  
כפיות פלפל שחור

1/2  כפית בהרט
1/2
כפית קינמון
כפית פפריקה חריפה

לטיגון:
שמן
קמח מצה
3
כפות רסק עגבניות
2  
ביצים טרופות
1/2
 כוס  מים

לרוטב:
2  בצל קצוץ
10 שיני שום קצוצות
1/2  
כפית קינמון
1
 כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

3 כפות רסק עגבניות

מלח

מים

(לתחתית הסיר- בטטה, תפוח אדמה וכרישה- הכל קלוף ופרוס לפרוסות של 2 סנטימטר)

אופן ההכנה:
קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות (לאורך) בעובי של כ-2 ס”מ כל פרוסה.

בכל פרוסה עושים חתך לאורך כמעט עד הסוף ויוצרים מעין כיס או סנדביץ

כלומר, חוצים את התפוח לאורך לשני חצאים וכל חצי פורסים שוב לאורך אבל לא עד הסוף, כך שמכל תפוח אדמה, יוצאים שני קציצות מפרום.

קולפים את הגזר וחוצים לשתיים וכל חצי גזר פורסים לאורך, לא עד הסוף.

את החציל קולפים וגם אותו פורסים לאורך לפרוסות של 2 סנטימטר וכל פרוסה חוצים  ומכינים מעין סנדביץ‘                             /

 מניחים את תפוחי האדמה, הגזר והחציל על מגש וממליחים אותם במלח גס בכמות נדיבה מאוד ( אל חשש זה לא הופך אותם למלוחים, זה רק מגיר מהם נוזלים)

לאחר חצי שעה של השריה במלח, שוטפים במים אבל ממש לא הרבה רק להסיר את המלח, מניחים במסננת ומייבשים

מטגנים את הבצל הקצוץ עם מעט קינמון וחצי כפית סוכר עד לריכוך הבצל.

מוציאים את הבצל מהגז ומניחים מעט להתקרר.

לוקחים את הבשר הטחון ומטגנים קלות עד שהופך מעט אפור

לפני:

אחרי:

מוסיפים לבשר את הבצל קצוץ שטוגן והתקרר מעט, הפטרוזיליה הקצוצה הכי דק שאפשר:

מוסיפים את הקמח מצה, ביצים, מלח, פלפל ושאר התבלינים.

ומערבבים טוב טוב את כל המרכיבים עד קבלת בלילה אחידה.

 מכינים קציצות וממלאים את תפוחי האדמה הגזר והחצילים בקציצות                               .                                                               מניחים  על מגש ומקמחים בקמח מצה כל אחד מהם

מערבבים בקערה נפרדת ביצים עם רסק עגבניות ומעט מים

מחממים שמן לטיגון עמוק, טובלים את תפוחי האדמה הגזר והחצילים המקומחים בתערובת הביצים ומכניסים לשמן רותח עד להזהבה עמוקה. מוציאים ומניחים בצד

 

בסיר רחב מטגנים בצל ושום יחד עם הקינמון והפפריקה, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד 2-3 דקות ואז מניחים פרוסות בטטה, תפוח אדמה וכרישה.

מוסיפים שתי כוסות מים  ומתחילים לסדר את קציצות המפרום אחת ליד השנייה.

חשוב מאוד לא להניח קציצה על קציצה זה מעוות ומוציא מהם את הציפוי. לכן מומלץ להכין בשני סירים נפרדים.

מוסיפים מים עד לגובה שיכסה כמעט את כל המפרום ומביאים לרתיחה.

לאחר שרתח מנמיכים את הגז ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים כשעתיים.

לאחר שהמפרום מוכן, ניתן להגיש אבל למען האמת אני מעדיף לשדרג מעט…

אני ממתין שיתקרר מעט, מוציא מהסיר אחד אחד שלא יתפרקו ושהציפוי לא ייפגע ומסדר בתבנית התנור אחד ליד השני.

מחמם תנור ל 180 מעלות וקבלת גוון שחום ושזוף.

את הירקות מתחתית הסיר אני מגיש בנפרד בקערה עמוקה.

 

מתחייב שהמחמאות יחממו לכם את הלב וללא ספק זו תהיה המנה המוצלחת ביותר שתוגש.

בהצלחה, לבריאות מועדים לשמחה וחג שמח.

 

 

 

960 Comments

  1. הכל מושלם , רק פרט אחד חסר כמה זמן בתנור ?

    • אני משתדל בכוונה לא לכתוב זמן בתנור כדיי לא להטעות.
      כל תנור והנתונים שלו, פיזור חום שונה ורמת האיטום ששומרת על הטמפרטורה או פחות.
      לכן הזמנים משתנים, הבדיקה הכי טובה זה מעט קריספיות של המפרום לפי מה שנראה לך רק לא לשרוף אותם

  2. איזו עבודה יפה יש לך תותח נראה מעולה וטעים בתאבון ולבריאות
    שבת שלום ומבורך

להגיב על יוסי דנה לבטל

כתובת האימייל שלך לא תפורסם